avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire

buna!azi m-am inregistrat pe forum.am o rugaminte la voi.as dori sa stiu daca locuintele de serviciu sau cele de interventie dintr-o garnizoana militara fac parte din domeniul privat al unitatilor militare din garnizoana respectiva?
puteti sa ma lamuriti va rog si daca exista un domeniu privat al MApN?

tot referitor la asta..un contract de inchiriere incheiat intr-o unitate militara(printr-un reprezentant persoana fizica) si un salariat al acestei unitati este un contract civil sau administrativ?
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
ContSters94625, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 22 Iulie 2009
mihaelaiulia a scris:

as mai avea ceva daca se poate sa ma lamuriti..este corecta sintagma ''jurisdictia revine instantelor de contencios administrativ/instantelor de drept comun''? vreau sa spun ca litigiile aparute intre doua parti contractante revin instantelor de drept comun/sau de contencios...#-o

Contencios administrativ, atunci cand litigiul se iveste cu o institutie publica (orice persoana ce se simte vatamata intr-un drept al ori intr-un interes legitim de catre o autoritate publica printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri se poate adresa instantei de contencios administrativ) . Instanta de drept comun conform competentei functionale a instantelor judecatoresti este judecatoria, atat in materia civila cat si penala, judecatoria este instanta de drept comun. Daca legea nu specifica o alta instanta competenta in rezolvarea unei anumite cauze, atunci ea va reveni spre solutionare judecatoriei. Normele de drept procesual mentin pentru aceasta instanta, plenitudinea de jurisdictie in materia civila si penala. Sper ca ti-am fost de folos .Bafta!
:offtopic: Interventie moderator
# mihaelaiulia
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Incalcarea Regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de chirie in mapn romeociprian romeociprian asi dori sa mi spuneti si mie va rog daca mai pot beneficia de indemnizatia de chirie daca am primit o locuinta ANL. (vezi toată discuția)
Decontare transport angajat mapn zmgg zmgg Buna ziua Am o mica nelamurire la serv lucrez in Mapn si doresc decontarea transportului. Dar nu stiu limitele de km. Daca ma poate ajuta cineva as ramane ... (vezi toată discuția)
Chirie militari ContSters371699 ContSters371699 Incepand cu anul 2014 am beneficiat de chirie in Bucuresti, fiind mutat la studii pentru o perioada de 2 ani.Luna aceasta, in urma unui control s-a ... (vezi toată discuția)