avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot sa conduc Buldoexcavator cu cat B?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot sa conduc Buldoexcavator cu cat B?

Multi sustin ca nu!! dar totusi este un utilaj de construcii si este inclus in cat TR legislatia rutiera spune clar ca pot conduce cu cat B utilajele si tractoare adica cele din cat TR, dar fara remorca! dece ne ameninta cu dosare penale daca tot ei ne baga aceste legii in cap?? Vreau sa stiu adevarul se poate conduce sau nu?
Cel mai recent răspuns: Aurelpopescu33 , utilizator 22:43, 7 Martie 2021
Numai cu permisul de conducere categoria B nu puteti conduce un buldoexcavator.
Trebuie sa urmati un curs de calificare pentru meseria de buldoexcavatorist, finalizat cu o diploma si sa obtineti o autorizatie ISCIR pentru exploatarea acestor echipamente tehnice.
Dar am toate actele necesare Atat ISCIR cat si avize NEDICAL SI PSIHOLOGIC FIIND VIZATE DE ARR! deci se poate sau risc sa ami faca dosar?
Daca nu aveti diploma de buldoexcavatorist, va asumati un risc. Fara aceasta diploma nu puteati obtine nici autorizatia ISCIR pentru a manevra astfel de echipamente tehnice.
salut am categoria b pot conduce tractor u65
@stefanvarlan
Nu mai postati discutii noi in cadrul unor discutii vechi. Ingreuneaza urmarirea discutiilor de catre cei dispusi sa comenteze. Trebuia sa deschideti o discutie noua.
Aveti nevoie de carnet de conducere pentru tractorist, in conditiile in care tractorul se utilizeaza in camp cuplat cu utilaje agricole si/ sau la transport marfa pe sosea si in camp.

Alte discuții în legătură

Carnet de sofer Parvu Parvu Daca am carnet de sofer profesionist categoriile B, C si E, pentru a conduce un utilaj (buldoexcavator) pe drumurile publice este nevoie de o alta categorie ... (vezi toată discuția)
Permis tractor cu remorca ContSters266177 ContSters266177 AM DREPTUL LEGAL SA CONDUC PE DRUMURILE PUBLICE UN TRACTOR DE 7TONE,CU REMORCA DE 5 TONE CU PERMIS CATEGORIA B?MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Conducere buldoexcavator gabiczentye gabiczentye Am atestat pentru utilaje grele de terasament. In aceasta categorie e inclus si buldoexcavatorul. Posed permis caegoria B. Am voie sa conduc buldoexcavatorul ... (vezi toată discuția)