avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... carnet de sofer
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

carnet de sofer

Daca am carnet de sofer profesionist categoriile B, C si E, pentru a conduce un utilaj (buldoexcavator) pe drumurile publice este nevoie de o alta categorie (TR?)sau sunt suficiente cele pe care le am.
Cel mai recent răspuns: MARIUS70 , utilizator 12:10, 30 Aprilie 2007
TR?=tractoare?
daca da e suficient C si E;)
TR cred ca se refera la utilaje terasiere(da!... si tractoare). In ce lege gasesc reglementarile in aceasta privinta?
sigur.B-) vezi codul rutier:D
Buldoexcavatoarele nu se conduc pe drumurile publice.Se conduc numai in incinta unitatilor sau la punctele de lucru (de ex santier), iar pt asta ai nevoie de efectuarea unui curs de 6 luni iar pe diploma se specifica categoria de utilaje pe care le poti conduce. Numai in baza acelei diplome poti fi angajat pe postul respectiv.
TR(tractor?) Poti conduce un tractor pe drumurile publice numai daca este inmatriculat si semnalizat corespunzator, si daca ai permis de conducere pt categoria din care face parte.(De obicei avand in vedere ca ai permis categ. B, C+E) politistii de la rutiera te lasa in pace dar daca ai vreun accident.....)
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa conduc buldoexcavator cu cat b? Radasanu Radasanu Multi sustin ca nu!! dar totusi este un utilaj de construcii si este inclus in cat TR legislatia rutiera spune clar ca pot conduce cu cat B utilajele si ... (vezi toată discuția)
Tractor cu remorca Valika70 Valika70 In urma implicarii intr-un accident rutier mi-a fost intocmit dosar penal de catre agentul constatator pt conducere vehicul cu permis categorie ... (vezi toată discuția)
Permis tractor cu remorca ContSters266177 ContSters266177 AM DREPTUL LEGAL SA CONDUC PE DRUMURILE PUBLICE UN TRACTOR DE 7TONE,CU REMORCA DE 5 TONE CU PERMIS CATEGORIA B?MULTUMESC! (vezi toată discuția)