avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... teza intii ,Legea 53/2003
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

teza intii ,Legea 53/2003

ce inseamna teza intii la art 52 ali (1),lit b ,din codul muncii???
Cel mai recent răspuns: cautatorul , utilizator 23:13, 22 Mai 2015

Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii actualizat 2015
Actualizat prin Legea 12/2015, Publicata in Monitorul Oficial, nr. 52 din 22 ianuarie 2015
Art. 53
(1) Pe durata reducerii şi/sau a întreruperii temporare a activităţii, salariaţii implicaţi în activitatea redusă sau întreruptă, care nu mai desfăşoară activitate, beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 52 alin. (3) .
(2) Pe durata reducerii şi/sau a întreruperii temporare prevăzute la alin. (1) , salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii.
Curtea constitutionala a declarat ,in data de 23 aprilie 2015,neconstitutional art 52 ali(1) ,lit b din teza intii a Legii 53/2003...Ce diferenta face aceasta "teza intii"? am contractul suspendat in baza acestui art.,ptr plingere penala,credeti ca voi fii reincadrata? am inteles ca unitatea poate sa faca o alegere!!!!
CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
În numele legii D E C I D E:

1. Respinge, ca inadmisibilă, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 52 alin. (1) lit. b) teza întâi din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, excepţie ridicată de Bogdan Pătrăşcoiu în Dosarul nr. 2.142/110/2014 al Tribunalului Bacău - Secţia I civilă.

2. Respinge, ca neîntemeiată, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de acelaşi autor în acelaşi dosar şi constată că dispoziţiile art. 52 alin. (1) lit. b) teza a doua din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii sunt constituţionale în raport cu criticile formulate.

Definitivă şi general obligatorie.
Decizia se comunică Tribunalului Bacău - Secţia I civilă şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Pronunţată în şedinţa din data de 26 februarie 2015.

Art. 52.
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
a) pe durata cercetării disciplinare prealabile, în condiţiile legii;
b) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;

-------------------------------------------
In cadrul art.52, alin.(1) lit.b), avem 2 teze (cazuri); teza intai este cea subliniata.
In cadrul art.52, alin.(2) lit.b), avem 2 teze (cazuri); teza a doua este cea boldata.
ambele cu acelasi termen: până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti.
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2015
legalmgm, utilizator
MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract individual de munca petre-petre petre-petre Buna ziua. Mai este actual paragraful din Legea 53/2003 actualizata, respectiv partea din lit. b, art 52, prin care angajatorul suspenda contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Codul muncii daniel20pet daniel20pet Buna ziua! Imi poate spune cineva daca s-a abrogat art. 52 alineatul 1 litera b din Codul Muncii ? (vezi toată discuția)
Salariat suspendat din functie + contract de munca suspendat ? oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns cu privire la urmatoarea situatie: - un salariat este judecat la Judecatorie intr-un Dosar penal ... (vezi toată discuția)