avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul ameninta Angajatul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul ameninta Angajatul

Buna ziua

Am observat ca in vremuri de "criza" patronii profita foarte mult de angajati. Problema mea este urmatoarea. Am fobie de avion - nu pot sa zbor iar patronul m-a amenintat ca urmeaza sa ma dea afara deoarece refuz sa zbor. Am explicat situatia ca mi-e frica de zbor mai ales acum cand s-a prabusit ultimul avion. Fobia mea pentru avion nu este dovedita de acte medicale dar poate fi dovedita oricand - fiind reala nu doar un moft.
Urma sa fiu trimis intr-o tara straina sa lucrez pentru un client al firmei - eu neavand pentru acea tara drept de munca - urma sa spun ca ma duc in travel sau trainning - nu stiu daca are vreo legatura cu legea acest lucru...
Va rog sa imi spuneti si mie daca patronul are aceste drepturi sau nu si cui pot sa ma adresez pentru o eventuala judecata.

Va multumesc anticipat pentru tot ajutorul acordat
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:47, 6 Iulie 2009
Mijlocul de deplasare intr-o delegatie la solicitarea angajatorului, il alegeti d-voastra.
Nu va poate impune ori sanctiona din acest motiv, ci poate sa va sansctioneze pentru neadeplinirea sarcinilor de serviciu ori pentru alte motive in legatura cu serviciul.

Sa mergeti in instanta nu aveti motive legale, insa puteti printr-un referat sa-i solicitati angajatoruuli punerea la dispozitie a mijloacelor necesare indeplinirii sarcinilor de serviciu, si sa va motivati actiunile prin care intelegeti sa vi le indepliniti, sub rezerva neiandeplinirii acstora din culpa sa.
Conform dispozitiilor legale, angajatul poate refuza, pe motive temeinice, sa plece in delegatie sau sa fie detasat.
Refuzul motivat al salariatului, nu poate fi o cauza de, desfacere a cim. Sfatul meu, este sa inaintati angajatorului dumneavoastra, o adresa oficiala prin care va motivati refuzul de a deplasa in strainatate. In conditiile in care acesta nu va va intelege, si dispune desfacerea/incerea cim, nu veti avea alta cale decat sa contestati in instanta decizia.
Pe de alta parte, ar fi bine totusi sa solicitati medicului dumneavoatra de familie sa va elibereze o adeverinta cu privire la fobia de care suferiti.
Va multumesc pentru raspunsurile date. M-au ajutat foarte mult. In caz de nevoie va rog sa imi spuneti daca pot apela la un avot de pe acest forum. Nu stiu daca am voie sa scriu acest lucru aici - rog administratorul sa ascunda mesajul daca nu am voie.

Va multumesc.
Puteti apela la orice avocat doriti...fie el si de pe acest site. Optiunea va apartine....
In ceea ce priveste problema dumneavoastra va sfatuiesc sa anuntati angajatorul in scris despre starea dumneavoastra si sa solicitati sa vi se acorde alt mijloc de transport. Nu poate sa va oblige sa va deplasati cu avionul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz delegatie Ini_Ini Ini_Ini Buna ziua. Din motive personale (aerofobia - fobie de avion) nu pot ajunge la o delegatie externa in Germania. Firma a achizitionat bilete de avion , si mi-a ... (vezi toată discuția)
Probleme la locul de munca demisie sau concediere ? alterego1 alterego1 Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat si daca se poate cat de urgent (luni 24.09 am o intalnire finala cu patronul). Am sa incerc sa prezint ... (vezi toată discuția)
Refuz deplasare interes de serviciu Catalin281 Catalin281 Buna ziua, As dori un raspuns la urmatoarea speta: Daca un angajator decide ca un angajat sa efectueze o deplasare in interes de serviciu in afara tarii, ii ... (vezi toată discuția)