avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz deplasare interes de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz deplasare interes de serviciu

Buna ziua,
As dori un raspuns la urmatoarea speta: Daca un angajator decide ca un angajat sa efectueze o deplasare in interes de serviciu in afara tarii, ii poate impune angajatului modul de transport?
Pun intrebarea in sensul in care un angajat nu doreste sa calatoreasca cu avionul. Care sunt variantele disponibile pentru angajat de a refuza deplasarea (motive juste de refuz), sau de a alege alte mijloace de transport. Nu am gasit nimic in lege din care sa reieasa ca angajatorul poate impune mijlocul de transport pe care sa-l foloseasca angajatul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 28 Martie 2019
Nu exista asa ceva in legislație, însă se poate decide mijlocul de transport pentru deplasare.
Mersi pentru raspuns. Ce vrei sa spui prin 'insa se poate decide mijlocul de transport pentru deplasare'. Din formulare nu reiese ca se poate 'negocia/discuta' mijlocul de transport. Pe scurt, cine decide?
Angajatorul decide.
Mersi. Exista vreun articol din lege care sa sustina asta? Contractul de munca nu defineste obligativitatea acceptarii unui anumit mijloc de transport, ci reglementeaza doar eventualitatea in care angajatorul ar cere deplasarea unui angajat in interes de serviciu. Fara o baza legala la ceea ce ai spus de unde reiese ca 'angajatorul decide'? Te rog, un raspuns complet daca se poate, nu o parere.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
Catalin281, utilizator
Dvs. credeti ca exista o baza legala sa obligati angajatorului sa mergeti in delegatie cu masina si nu cu avionul?

Se poate spune ca exista o baza legala pentru "angajatorul decide".

p.s.
Pe Forum se pot exprima pareri care pot avea la baza uzante sau practicile de la nivelul angajatorilor, nu numai un text de lege,
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul ameninta angajatul CGA CGA Buna ziua Am observat ca in vremuri de \"criza\" patronii profita foarte mult de angajati. Problema mea este urmatoarea. Am fobie de avion - nu pot sa zbor ... (vezi toată discuția)
Delegatie strainatate TEA TEA Buna, Am un angajat care pleaca in delegatie in strainatate. Firma ii asigura transportul cu avionul, dus-intors, clasa economic. El doreste insa sa plece cu ... (vezi toată discuția)
Diurna interna/ diurna externa BiancaOrban BiancaOrban Buna, Cum este corect dpdv legal sa socotim diurna pt. o delegatie externa? Am un exemplu practic, un angajat este trimis intr-o delegatie externa, pt. asta ... (vezi toată discuția)