avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declaratie angajat in cadrul unui control ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declaratie angajat in cadrul unui control ITM

Angajatul unei societati are obligatia de a completa declaratia din care reies datele personale,salariul primit,vechimea la locul de munca ,inmanata de ITM in cadrul unui control?Concret doream sa stiu ce lege prevede obligativitatea completarii acestei declaratii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:35, 25 Mai 2015
Legea nr.108/1999, art.23:
(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei:
a) împiedicarea în orice mod a inspectorilor de muncă să exercite, total sau parţial, controlul ori să efectueze cercetarea evenimentelor potrivit prevederilor legale prin orice acţiune sau inacţiune a conducătorului unităţii, a reprezentantului legal, a unui angajat, prepus ori a altei persoane aflate în locaţiile supuse controlului, inclusiv refuzul persoanei găsite la locul de muncă de a completa fişa de identificare sau de a da informaţii despre evenimentul cercetat;

....


HG nr. 1.377 din 18 noiembrie 2009 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspecţiei Muncii, precum şi pentru stabilirea unor măsuri cu caracter organizatoric
art.15
(1) Inspectorii de muncă care poartă asupra lor legitimaţia care atestă funcţia pe care o îndeplinesc în exercitarea atribuţiilor stabilite prin lege au următoarele drepturi:
a) să aibă acces liber, permanent şi fără înştiinţare prealabilă, la orice oră din zi şi din noapte, în sediul oricărui angajator, persoană fizică sau juridică, şi în orice loc unde au motive temeinice să efectueze controlul sau cercetarea de evenimente;
b) să identifice, pe baza actelor care dovedesc identitatea, persoanele aflate în locurile de muncă sau în alte locuri supuse controlului sau cercetării evenimentelor şi să impună completarea fişei de identificare prevăzute în anexă.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, care sunt motivele/ situatiile in care itm-ul initiaza ... HRBP HRBP Buna ziua, Care sunt motivele/ situatiile in care ITM-ul initiaza un control? Exista specificat in lege? ( de ex. sesizari/ reclamatii, autosesizari, campanii ... (vezi toată discuția)
Control itm fallen3035 fallen3035 Buna ziua, azi am avut parte de un incident neplacut. Sunt angajat la o societate comerciala, a venit un control de la ITM, mi-sa cerut sa ma legimitez, am ... (vezi toată discuția)
Inspectorul de munca - atributii, competente Adrisss Adrisss Buna ziua ! As dori sa stiu daca un inspector (inspectia muncii) poate intra intr-un SRL fara insotitor; si anume : intr-o firma producatoare de mobila el ... (vezi toată discuția)