avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce fel de contract?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce fel de contract?

Buna ziua,vreau sa cumpar o casa la tara,insa trebue sa-mi vand apartamentu,ceia, ce dureaza,am vorbit cu proprietaru si e de acord sa astepte o perioada,pana il vand,insa sa-i dau un avans si vom face un contract prin notar pentru a fi sigur in final ca o sa-i cumpar casa si pentru siguranta mea ,ca el nu va vinde casa altei persoane iar eu voi ramane cu apartamentu vandut.Vreau sa stiu ce fel de contract putem face la notar?care ar fi indicat?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
flory84, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory84 , utilizator 12:55, 2 Iulie 2009
avand in vedere faptul ca piata imobiliara stagneaza, nu puteti sti cam in cat timp veti reusi sa vindeti apartamentul. Un antecontract de vanzare cumparare prin notariat,ar fi indicat.
Aveti dreptate, va multumesc.
Varianta antecontractului de vanzare cumparare , ca act sub semnatura privata , insa avand , totusi , un continut stabilit in conformitate cu acordul partilor contractante( cel al promitentului , si cel al dumneavoastra , al beneficiarului )va confera certitudine.
Va recomand ca acest continut al contractului sa fie realizat de catre un avocat intrucat acesta va poate pune in vedere efectele juridice ale acestuia (drepturile si obligatiile partilor contractante ).Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Eu v-as recomanda un antecontract de vanzare-cumparare incheiat la notariat, cu indicarea clara a pretului stabilit si a termenului in care urmeaza sa perfectati actul. Trebuie sa tinet cont si de situatia pietii imobiliare pentru a nu ajunge in situatia de a nu va respecta obligatia, urmand rezilierea
Puteti incheia o promisiune de vanzare-cumparare (de preferat la notar) insa ca sa nu existe riscul sa pierdeti avansul achitat, puteti trece ca termen de plata a diferentei de pret data cand veti instraina apartamentul dvs.
Daca promitentul vanzator nu va fi de acord, atunci treceti un termen cat mai mare posibil (6 luni-1an), si motivati "stagnarea pietii imobiliare".
Exista riscul sa nu reusiti sa instrainati apartamentul dvs. in timp util si astfel sa pierdeti avansul achitat...
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
Iuliana Cermak, Avocat

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare cumparare v.s precontract simona.elisa simona.elisa Buna ziua, m-ar interesa si pe mine care este diferenta daca exista unu intre o promisiune de vanzare cumparare si un precontract. Vreau sa achizitionez un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu promisiune de vanzare-cumparare, legea 112 Nelutus Nelutus Buna ziua, as avea o intrebare intrucat sunt intr-o situatie neplacuta: in luna aprilie anul acesta am facut o promisiune de vanzare-cumparare la notar ... (vezi toată discuția)