avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detentor precar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detentor precar

Care este diferenta dintre un detentor precar si un creditor chirografar?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 19:58, 25 Mai 2015
Diferenta rezida in imprejurarea ca nu notiunile au nici o legatura intre ele, in afara de faptul ca sunt notiuni utilizate in limbajul economic si juridic:

detentor precar, - persoană care deţine un lucru stăpânindu-l fară intenţia sau voinţa de a efectua această stăpânire pentru sine, de a se purta cu privire la lucru ca proprietar sau ca titular al altui drept real;

creditor chirografar, - creditorul a cărui creanţă nu este garantată prin garanţii personale sau reale, ci numai prin dreptul de gaj general asupra patrimoniului debitorului;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posesorul law_and_order law_and_order salut, eu sunt noua aici deci daca nu am pus intrebarea unde trebuia va rog sa ma scuzati. In momentul de fata invat pentru o restanta la civil - drepturile ... (vezi toată discuția)
Executare silita lumifatu lumifatu spuneti-mi va rog daca este posibil in cazul contractarii unui credit in al carui contract nu s-a garantat cu casa, executarea silita se poate face atat pe ... (vezi toată discuția)
Dreptul de gaj general angela23 angela23 Buna ziua, Noul cod civil mai prevede dreptul de gaj general al creditorului sau nu? Multumesc. (vezi toată discuția)