avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl cu datorie , poprire salar ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl cu datorie , poprire salar ?

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca detin un srl si acesta a acumulat datorii daca se poate face poprire pe salar, eu fiind angajat la o alta societate cu capital privat pe care nu o detin si n-am decat calilatea de simplu angajat, in ce conditii angajatorul meu poate fi anuntat ca eu am un srl cu datorii si daca legal se pot intoarce inspre bunurile detinute pe persoana fizica inainte de infiintarea srl-ului .
In cazul in care un SRL are datorii, creditorii pot solicita deschiderea procedurii de insolventa. Dupa deschiderea procedurii de insolventa, daca sunt indeplinite conditiile prevazute de Legea 85/2014, creditorul majoritar sau lichidatorul pot formula cerere de atragere a raspunderii administratorului. In cazul in care aceasta actiune este admisa, creditorul sau lichidatorul se poe indrepta impotriva patrimoniului administratorului. Numai in aceste conditii, persoana fizica, administrator al SRL-ului, poate raspunde cu propriile bunuri si venituri pentru prejudicierea SRL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare societate BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT detin un srl si fiind plecat din tara de catva timp nu am platit impozitul forfetar (la vremea cand am plecat din tara nu exista acest impozit si nu am stiut ... (vezi toată discuția)
Raspunderea pfa in caz de insolventa amuller amuller Buna ziua. As dori sa va rog sa-mi aspundeti la cateva intrebari legate de raspunderea PFA in cazul insolventei. Este posibil sa se ajunga la executare silita ... (vezi toată discuția)
Salariatii dau societatea care se afla in insolventa in judecata cezara costina cezara costina Societatea noastra este in insolventa din septembrie 2008. Din luna decembrie 2008 societatea nu a avut posibilitatea sa mai plateasca salariatii. Cativa ... (vezi toată discuția)