avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inchiriere spatiu comodat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Inchiriere spatiu comodat

Am un spatiu pe persoana fizica , am facut un comodat pentru firma pe care o administrez unde isi desfasoara activitatea de comert. Firma a gasit un potential chirias care ofera o suma lunara ptr inchirierea unei parti din spatiu cedat prin contract de comodat. Este legal contractul de inchiriere intre firma la care sunt administrator si firma chiriasa pe baza contractului de comodat? multumesc !!
Cel mai recent răspuns: ContSters341687 , utilizator 23:18, 25 Mai 2015
Contractul de comodat [resupune folosinta gratuita.
In contextul in care contractul de comodat contine o clauza contractuala cu mentiunea ca puteti inchiria chiar si partial spatiul. Desi din punct de vedere fiscal numai proprietarul poate inchiria motivat de faptul ca va fi inregistrat cu contract de inchiriere si va plati impozit pe venituri din cedarea bunurilor. Daca spatiul permite puteti ca persoana fizica sa incheiati un contract de inchiriere iar dvs. sa ramaneti in continuare cu cel de comodat.
multumesc ptr raspuns , dar in cazul unui control de fond pe societate sau persoana fizica ....pot fi acuzat de sustragere a impozitelor sau "alte variante ANAF" ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dețin un spațiu pe care doresc să-l dau cu contract de comodat firmei mele, care are alt administrator, pentru subînchiriere. e legal? avisdevara avisdevara Buna ziua Eu , persoana fizica detin un spatiu pe care doresc sa il dau prin comodat firmei mele cu alt administrator sa il subanchirieze mai departe celor ... (vezi toată discuția)
Contract de cedare folosinta spatiu Bettina87 Bettina87 Buna ziua, - Daca fac un contract de cedare folosinta spatiu cu proprietarul spatiului trebuie sa inregistram acest contract la un notar, avocat sau la alte ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu intre doua societati gabitza1980 gabitza1980 acest contract de inchiriere spatiu intre doua societati se face la un notar sau pur si simplu administratorul sau oricine altcineva din firma il poate intocmi? (vezi toată discuția)