avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de cedare folosinta spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de cedare folosinta spatiu

Buna ziua,
- Daca fac un contract de cedare folosinta spatiu cu proprietarul spatiului trebuie sa inregistram acest contract la un notar, avocat sau la alte organe oficiale ( sau putem rezolva si numai printre noi)?
- Folosinta spatiului poate fi si gratis, sau trebuie neaparat stabilita o suma minima?

Proprietarii sunt parintii mei si nu voi plati chirie, etc. si nu am vrea sa avem alte costuri.
Puteti sa-mi recomandati alte solutii mai favorabile pentru situatia actuala?

Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Bettina87 , utilizator 18:54, 26 Aprilie 2013
Puteti incheia un contract de comodat. Nu e necesar sa il inregistrati la finante sau sa imbrace forma autentica. In acest caz folosinta spatiului va fi cu titlu gratuit.
Legal,este necesar incheierea de contract de locatiune intre locator=proprietar si locatar=chirias ,contract in care urmeaza sa fie stipulate drepturi si obligatii reciproce,termn de inchiriere,clauze referitoare la solutionarea eventualelor litigii,clauze referitoare la obligatiile financiare de achitat in perioada contractului
Nu ati precizat daca spatiul urmeaza sa fie folosit de persoana fizica sau persoana juridica
Daca partile sunt persoane fizice se incheie contract ,care se inregistreaza la autoritatea fiscala,urmand ca locatorul sa achite anual impozitul aferent
Mai exista varianta incheierii de contract de comodat intre comondant=proprietar si comodar=utilizator spatiu,varianta care nu necesita costuri suplimentare din partea proprietarului
Multumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comodat ContSters341687 ContSters341687 Am un spatiu pe persoana fizica , am facut un comodat pentru firma pe care o administrez unde isi desfasoara activitatea de comert. Firma a gasit un potential ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere + contract comodat ioana012 ioana012 buna ziua! am urmatoarea situatie : eu ca persoana fizica inchiriez un apartament proprietate personala unei alte persoane fizice; acesta persoana la randul ei ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)