avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Comision executor judecatoresc ?
Discuție deschisă în Executare silită

Comision executor judecatoresc ?

Buna ziua,

As avea o intrebare, sunt persoana fizica autorizata, si in vara anului trecut am semnat un contract de prestari servicii cu o alta societate comerciala, ...din cauza unor neintelegeri intre mine si beneficiar contractul nu a fost respectat.
Cat poate fi comisionul maxim al executorului judecatoresc pentru cei 800 ron incasati avans ?
E greu de spus.
Se poate si 2000 lei si mai mult.
Nu lucreaza pe comision, are un onorariu care poate fi de 10% la suma asta la care se adauga cheltuieli cu executarea care daca sunt prea mari, debitorul poate reusi sa le micsoreze in instanta si dvs ramaneti cu banii dati.
Vb cu executorul intai.
daca debitul este de 800, atunci onorariul executorului nu poate depasi 10% (+TVA). Cheltuielile finale de executare (care vor include si onorariul) pot fi mai mari. Daca dvoastra sunteti creditor si ati platit avansul, acesta va va fi rambursat de catre executor atunci cand debitorul va plati cheltuielile totale de executare.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

E greu de spus.
Se poate si 2000 lei si mai mult.


Onorariul maxim poate fi de 10 % din creanță. Dar executorul va avea grijă să adauge cheltuieli de executare de câteva sute de lei.

Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
Admin, administrator
Unde scrie de 10% maximum sub sanctiunea anularii?nExecutorul poate cere cat considera.nLa 200 lei de recuperat credeti ca se poate lua 20 lei?
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Abuz comision executor judecatoresc ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Am fost debitor intr-o executare silita, creanta executata fiind de 15.000lei. Din cate stiu, comisionul executorului judecatoresc (pe care tot eu ... (vezi toată discuția)
Costuri executare silita robertsega32 robertsega32 Care ar fi costurile executarii silite, pentru debitor, la suma de 250 milioane? Nu reusesc sa gasesc nicaieri. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Tarife practicate de executori elena raduta elena raduta Pentru o executare silita mi-a stabilit aceeasi suma cu care eram datori la o soc. de leasing .suma a fost partial luata din contul firmei numai pt executor. E ... (vezi toată discuția)