avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Comision executor judecatoresc ?
Discuție deschisă în Executare silită

Comision executor judecatoresc ?

Buna ziua,

As avea o intrebare, sunt persoana fizica autorizata, si in vara anului trecut am semnat un contract de prestari servicii cu o alta societate comerciala, ...din cauza unor neintelegeri intre mine si beneficiar contractul nu a fost respectat.
Cat poate fi comisionul maxim al executorului judecatoresc pentru cei 800 ron incasati avans ?
Există o lege, 188/2000 care zice că
Art. 39
(1) Executorii judecatoresti au dreptul, pentru serviciul prestat, la onorarii minimale si maximale stabilite de ministrul justitiei, cu consultarea Consiliului Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti. In cazul executarii silite a creantelor avand ca obiect plata unei sume de bani, onorariile maxime sunt urmatoarele:
a) pentru creantele in valoare de pana la 50.000 lei inclusiv, onorariul maxim este de 10% din suma reprezentand valoarea creantei ce face obiectul executarii silite;

În ceea ce privește onorariul minimal, avem Ordinul 2550/C/2006 care spune că pentru o astfel de creanță onorariul minimal este de 50 lei +3% din ce depășeste 500 lei.

Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz comision executor judecatoresc ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Am fost debitor intr-o executare silita, creanta executata fiind de 15.000lei. Din cate stiu, comisionul executorului judecatoresc (pe care tot eu ... (vezi toată discuția)
Costuri executare silita robertsega32 robertsega32 Care ar fi costurile executarii silite, pentru debitor, la suma de 250 milioane? Nu reusesc sa gasesc nicaieri. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Tarife practicate de executori elena raduta elena raduta Pentru o executare silita mi-a stabilit aceeasi suma cu care eram datori la o soc. de leasing .suma a fost partial luata din contul firmei numai pt executor. E ... (vezi toată discuția)