avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Raspunsul institutiilor statului in urma ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Raspunsul institutiilor statului in urma reclamatiilor, sesizarilor, petitiilor!

Buna seara!As vrea sa stiu si eu daca exista vreo lege care sa protejeje institutiile statului, in cazul in care acestea nu vor sa dea un raspuns sau dau un raspuns evaziv in urma unor reclamatii, petitii, sesizari!Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2015
irc80, utilizator
Cel mai recent răspuns: irc80 , utilizator 21:42, 26 Mai 2015
1. OG 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor
Art. 8
(1)Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
...

art.9
În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

Asadar, nu exista text de lege care sa protejeze autoritatile si institutiile statului in acest sens.

2. Legea 554/2004
art.1: Subiectele de sesizare a instantei
(1)Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata. Interesul legitim poate fi atat privat, cat si public.
....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc!Banuiam ca nu exista asa ceva dar vroiam sa fiu sigur.....si acum stau si ma gandesc daca sa depun o plangere la dna pt abuz in serviciu....si nu stiu ce sa fac...e singura institutie din tara asta in care am incredere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolvarea unei cereri la o institutie publica sorin33 sorin33 Am depus o cerere catre primarie,dar nu am primit rasuns nici dupa 30 de zile lucratoare cat este termenul legal de a primi un raspuns de la o institutie ... (vezi toată discuția)
Raspuns cerere adresata institutiei Danna_Alina Danna_Alina Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in situatia in care nu s-a raspuns la o cerere in termen de 30 de zile? (vezi toată discuția)
In cat timp pot primi raspuns? Tarzan2012 Tarzan2012 Care este termenul de zile la un raspuns de catre o institutie? Orice om depune o cerere la o institutie: AJOFM,primarie,judecatorie,politie,etc si i se ... (vezi toată discuția)