avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie exclusiva de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie exclusiva de comun acord

Buna ziua
Am o fetita in varsta de 2 ani si 6 luni.La momentul nasterii certificatul de nastere a fost emis fara mentionarea tatalui. In urma cu un an am luat legatura cu tatal copilului si de atunci viziteaza copilul si se implica in viata acesteia in functie de cum reusim sa ne sincronizam programele. Mentionez ca noi parintii avem o colaborare foarte buna in ceea ce o priveste pe fetita. Ne-am pus problema recunoasterii paternitatii dar suntem foarte speriati de toate implicatiile "custodiei comune". Intrucat tatal are o meserie care poate presupune plecari neanuntate din timp (chiar si perioade mai lungi), pot sa apara situatii in care este nevoie de acordul scris al ambilor parinti si el va fi in imposibilitatea de a da vreo declaratie scrisa.

Din punct de vedere legal pe noi ne-ar avantaja mai mult custodia exclusiva pentru mama, tatal avand acces neingradit in viata copilului chiar si acum cand nu figureaza in certificatul de nastere. Din ce am reusit sa aflam pana acum, ar fi ca pentru obtinerea custodiei exclusive ar trebui sa declar ca este tata denaturat, etc ceea ce nu este adevarat si nici nu vreau sa iau in calcul asa ceva.

Problema noastra este: daca depunem cerere in instanta cu motivele reale prezentate mai sus avem vreo sansa sa obtinem custodie exclusiva pentru mama? Pe noi ne deranjeaza la custodia comuna doar partea cu deciziile comune care trebuie facute in scris. Ne-am gandit si la posibilitatea procurilor , dar acestea au termene de valabilitate si trebuie mereu reinnoite.
Multumim pentru raspunsuri
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2015
irinajud, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:50, 18 August 2022
Este o situație mai complicată el nu își dă interesul de copii când ii spun de procura face ca toate cele , e adevărat ca într-un final îmi dă. Dar eu nu pot sa stau mereu după el pentru procura ,am înțeles ca se poate cere custodia exclusiva dacă tatăl cere acest lucru. Asa mia spus un avocat ,dar nu știu dacă este adevărat...
Se poate rezolva dacă se dovedește că nu răspunde în timp util mesajelor sau refuză nejustificat să-și exprime opinia referitoare măsurile necesare pentru copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil fara tata Panseaua Panseaua Doresc pareri referitor la aceasta situatie: Ea traieste in concubinaj cu El. Ea cetatean roman, el roman si francez. Ea are loc de munca si o locuinta ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului din afara căsătoriei Laurapopescu56 Laurapopescu56 Am o fetita de un an si 6 luni a rezultat in urma unei relatii neoficial. La naștere fata a fost trecuta pe numele lui. Ne-am despărțit cand fata avea 10 ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternității- ceva mai complicat Hereiam123 Hereiam123 Buna ziua sunt noua pe forum si as dori sa va adresez niste intrebari mai complexe.. In urma relatiei cu fostul “iubit” am nascut o fetita care acum este ... (vezi toată discuția)