avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal trecere loc nepermis fara luare la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal trecere loc nepermis fara luare la cunostinta a contravenientului si posibil abuz?

Buna ziua,

.Doresc o interpretare a intamplarilor si eventual un sfat.Mentionez ca nu mai tin minte toate detaliile pentru ca nu am dat importanta acestei intamplari pana nu am citit faptele pentru care am fost amendat in procesul verbal.
Va multumesc.

Angajandu ma in trecerea strazii prin loc nepermis am fost oprit si legitimat de agentii din masina de politie.Agentul din masina mi-a luat datele pe un carnet si mi-a inapoiat buletinul .Acum cateva zile am primit amenda prin recomandata la posta.
Acum prezint faptele din viziunea mea.: In ziua de 12 mai traversand strada printr-un loc nemarcat cu trecere de pietoni dupa ce in prealabil m-am asigurat ca nu incurc traficul masinilor<practic pe ambele sensuri nu era nici o masina in mers la distanta vizibila> Aceasta sa datorat faptului ca cea mai apropiata trecere pietonala se afla la 500m departare. Dacia MCV de culore alba cu numar : MAI se afla la distanta de cativa zeci de metri oprita pe partea carosabila pe sensul de mers in partea de strada unde am ajuns. Mergand pe trotuar in cativa zeci de metri am fost atentionat de respectiva masina care se pusese in miscare si am fost ajuns din urma.Cei doi domni politisti sau prezentat si pe. un ton usor impunator au cerut buletinul specificand ca sunt legitimat pentru ca am trecut strada prin loc nepermis si am fost filmat cu camera video. In acest moment am incercat sa justific aceasta hotarare incercand sa -mi asum vina dar in acelasi timp ,pe cat posibil sa obtin un avertisment, considerand ca nu am pus in pericol siguranta circulatiei.
Domnul ofiter de la volan fiind si cel mai in varsta a inceput intr-o maniera din ce in ce mai accentuata sa mi ceara insistent buletinul. Observand ca nu sunt lasat sa vorbesc , am intrebat la randul meu daca acestia aflandu-se in locul respectiv sunt in legimitatea actiunii respectiv filtru de politie ; Daca da ,pot sa dovedeasca acest lucru? respectiv sa-mi arate foaia prin care sunt autorizati sa faca in acel loc filtru.
Acest domn politist m-a chemat pe partea dreapta a masinii aratandu-mi o foaie scoasa la imprimanta pe care scria mai multe zone in care sunt autorizati sa actioneze in acea zi. Obser ca acea foaie nu era stampilata sau semnata, i-am mentionat acest lucru! In acel moment vizibil iritat dumnealui ma impins cu usa iesind din masina si apucandu-ma de brat spunand ca acum sa-i dau buletinul la control pentru ca el mi-a aratat ce am cerut ! Avand aceasta atitudine agresiva si eu personal considerand ca nu sunt un infractor fiind la prima abatere de acest gen, m-am conformat si i-am dat acestuia buletinul. Dansul intrand la loc in masina spunand ca la varsta mea ar trebui sa stiu ca acea foaie nu trebuie aprobata sau stampilata nici macar in europa de vest! Cerandu-mi scuze de atitudinea mea in repetate randuri am observat cum dumnealui isi noteaza datele din buletin meu pe un carnet.Le-am urat o zi buna dupa ce mi-a fost inmanat buletinul inapoi!
Acum primesc recomandata deschid plicul si constat ca sunt amendat pe mai multe articole printre care: Hotararea nr.991/2005 articolul 13 :
(1) Poliţistul trebuie să se comporte civilizat şi să dea dovadă de amabilitate şi solicitudine, adoptând o atitudine politicoasă şi fermă.
(2) Poliţistul trebuie să dovedească stăpânire de sine, capacitate de comunicare, abilităţi de gestionare a situaţiilor conflictuale, dezvoltându-şi prin sistemul de formare continuă puterea de înţelegere a problemelor sociale, culturale şi educaţionale specifice colectivităţii în care îşi exercită profesia, precum şi, după caz, capacităţile manageriale.
Iar mai jos scrie ca <Nu a semnat>
Restul nu prea mai inteleg . Concluzia care o am e justificata? Este acesta un abuz acompaniat de o atitudine .... ? nu vreau sa jignesc pe nimeni. Astept un raspuns in masura in care considerati ca este posibil si de ce nu un sfat.
Ps: Ma duc sa platesc amenda dar mai departe ce ar trebuii sa fac?Astept un raspuns din partea dumneavoastra daca considerati necesar.
Va multumesc si sper ca acest lucru sa nu de-a dureri de cap la nimeni.
Cel mai recent răspuns: gigel21 , utilizator 16:45, 27 Mai 2015
Imi pare rau ca nu pot sa postez procesul verbal din cauza optiunilor siteului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost dus la secție și molestat fizic și psihic pentru că nu am prezentat actele mașinii și nu m-am legitimat. ce pot face? vă rog să mă îndrumați ppdari ppdari Aseara circulam cu masina si am trecut pe langa politie. Am parcat peste 50 de metri unde aveam treaba si au venit la mine sa imi ceara actele masinii si sa ma ... (vezi toată discuția)
Obligatiile politistului!!! paunionutz paunionutz Buna ziua, Am avut o mica disputa cu un echipaj de politie (sectoristi sau de proximitate, cum se mai numesc), care si-au lasat masina in mijlocul drumului ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv trecere neregulamentara, sanse de castig giulia1973 giulia1973 Buna ziua, am primit amenda pentru trecere neregulamentara (la distanta de zebra) si as dori sa o contest pentru ca mi se pare mare si incorecta. Procesul ... (vezi toată discuția)