avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... suspendare act adminitrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

suspendare act adminitrativ

ce credeti, voi reusi sa obtin suspendarea unei autorizatii emise de Primarie? Aceasta autorizatie a fost emisa in timpul unui litigiu.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 18:29, 1 Iulie 2009
In principiu, oricine poate ataca orice. Ca sa aveti succes intr-o actiune de contencios administrativ impotriva actului autoritatii trebuie sa efectuati procedura prealabila in termenii prevazuti de Legea nr. 554/2004, iar in fata instantei sa demonstrati ca prin actul respectiv s-a vatamat un drept sau un interes legitim al contestatorului. Suspendarea se poate solicita in fata instantei, chiar si inainte de a introduce actiunea de fond, cu conditia sa probati ca a fost sesizata autoritatea administrativa cu o reclamatie prealabila cu privire la acel act. Cererea de suspendare mai poate fi introdusa concomitent cu actiunea in contencios sau oricand pe durata litigiului de fond. Faptul ca mentionati emiterea unei autorizatii in timpul unui litigiu nu este suficient pentru a se dispune masura suspendarii executarii actului administrativ.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
Gabriel Stelea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez romeoiasi romeoiasi Recent am primit un raspuns negativ la o cerere adresata unei institutii, care de luni ar fi executorie. M-am uitat pe legea conteciosului administrativ, si ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare act administrativ (in recurs) andronicus andronicus Intr-un litigiu de contencios administrativ in timpul procedurii prealabile se poate cere suspendarea actului administrativ ( in baza art 14 LCA) .In faza in ... (vezi toată discuția)
Termenul de introducerea a plangerii prealabile in contencios administrativ Ivascu Ionel Ivascu Ionel Aş vrea să ştiu ce consecinţă ar putea avea formularea plangerii prealabile impotriva unui act administrativ cu caracter individual peste termenul ... (vezi toată discuția)