avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Autorizatie de constructie - abuz / incalcarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Autorizatie de constructie - abuz / incalcarea dreptului de proprietate

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, iar un locatar de la parter a spart doi pereti interiori, un perete exterior pentru a patrunde intr-un alt apartament din scara vecina, a spart toata pardoseala pentru a realiza inalzire prin pardoseala. La asociatia noastra nu s-a tinut nici o sedinta, nu s-a prezentat nici un proiect de constructie, a obtinut insa semnatura pe un tabel, pentru realizarea usii dintre cele doua scari de bloc (pe tabel au semnat 17 proprietari de apartament din totalul de 19. Pe acel tabel am semnat si eu). In prezent am aflat de celelalte modificari survenite si totodata a fost inundat beciul de sub apartamentul in care s-au facut modificarile. Doresc sa stiu daca pot sa-mi retrag semnatura, avand in vedere stadiul lucrarilor survenite, slabirea rezistentei blocului si a instalatiilor aferente, care pot sa determine inundatii, explozii de la instalatia de gaz si chiar prabusirea cladirii, datorate vibratiilor si socurilor puternice din timpul lucrarilor si dfaptul ca apartamentul este la parter. Mentionez faptul ca, apartamentul respectiv a mai realizat in urma cu 5-7 ani, o spartura intr-un perete exterior, cand proprietarul si-a construit balcon si a spart peretele pentru a realiza o usa spre balcon.

Doresc deasemeni, sa stiu cui sa ma adresez din punct de vedere legal, si care sunt pasii care trebuie sa-i urmez pentru a avea siguranta si a ma proteja pentru locuinta mea.
Cine se face rasponsabil pentru daune in caz de inundatii, explozie, prabusirea cladirii?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
mariaM24, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:06, 28 Mai 2015
Pentru a se constata daca lucrarile executate pun sau nu in pericol rezistenta si stabilitatea cladirii trebuie (trebuia) efectuata o expertiza tehnica (expert autorizat MLPAT).
Din concluziile expertizei reiesea daca lucrarile au nevoie de proiect tehnic si de autorizatie de construire.
Sesizati in scris Primaria - serviciul Disciplina in constructii precum si Inspectoratul de Stat in Constructii. (ISC)
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Va confruntati cu situatie care poate fi solutionata prin implicarea reprezentantului legal al asociatiei de proprietari=presedintele de asociatie si eventual autoritatile in domeniu
Esential este ca proprietarul sa detina pentru modificarile si interventiile executate proiect ,
autorizatie demolare,autorizatie de contructie,certificat de urbanism
Conditionat de documentele in baza carora se executa modificarile constructive,aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul urbanism si disciplina in constructii din primarie,inspectoratul de stat in constructii
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere balcon madalina_petrut madalina_petrut Buna seara! As avea o intrebare in legatura cu posibilitatea (din punct de vedere legal) extinderii unui balcon de apartament situat la etajul 1. ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica zada59 zada59 La solicitarea unei autorizatii de constructie e suficienta expertiza tehnica pe apartamentul in cauza, sau e nevoie de o expertiza pe intregul bloc? (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc intr-un bloc care este in curs de reabilitare, ... M12345678 M12345678 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc care este in curs de reabilitare, in Bucuresti. Cei de la firma de constructii dau jos peretii exteriori ai balcoanelor pt a ... (vezi toată discuția)