avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati la intretinere

Buna ziua ! Am o nelamurire: luna trecuta am platit toate penalitatile stranse la intretinere in decursul a 1 ani si jumatate , 570 lei la o suma de aproximativ 2500 de lei. Luna aceasta administratorul mi-a pus la intretinere 150 de roni. Este normal ca intr-o luna sa fie penalitati de 150 lei ,adica aproximativ 26% din valoarea deja platita anterior si stransa in 18 luni? Experienta cu dansul consta in faptul ca am fost pus 2 la intretinere pe baza unor vorbe ale vecinilor,in conditiile in care eram vizitat de o anumita persoana constant si care nu a stat mai mult de 4 zile consecutive .Ulterior nu a esalonat in nici un fel deficitul de bani pe care l-am platit aiurea ? In cazul in care nici una din aceste fapte nu este legala cui,ar trebui sa ma adresez pentru a o putea remedia ?Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Yoda112 , utilizator 15:46, 3 Iunie 2015
multumesc pentru raspuns oricum si as vrea sa ma fac mai bine inteles : la suma de 2500 lei erau penalitati in valoare de 570 de lei.dupa plata penalitatilor suma a scazut cu 570 de lei,adica a ramas 1930 lei.nu imi explic de ce la aceasta suma am penalitati de 150 lei.ati vrut sa spuneti ca a mai venit si luna urmatoare de plata: 210 lei care s-a adaugat la suma de 1930 de lei ,adica 2140 lei.nu imi ies calculele !la 2500 ai penalitati de 570,la 2140 ai 150 lei penalitati .cred ca penalitatile puse de administrator sunt si de la alti proprietari si incearca sa le scoata de la mine....
Nu le scoate de la altii ca sa vi le puna dv. Nici nu s-ar putea face asa ceva.
E vorba numai de calcule.
Nu cadeti in capcana proportionalitatii deoarece fiecare cota care este diferita de celelalte are un numar de zile de intarziere tot diferit de celalalte.
Ati platit 570 lei penalitatile in care, sa zicem, era inclusa penalizarea calculata pana la data ultimei liste afisate pentru cota lunara X.
Dar cota X nu ati achitat-o si ea se penalizeaza cu o suma pana la urmatoarea lista sau pana la plata ei (intre doua afisari de liste).
La fel si cu celelalte cote neachitate.

570 lei reprezinta penalitatile pentru cotele neachitate pe lista stiuta de dv. pentru mai multe luni, iar 150 lei sunt penalizari ale acelorasi cote neachitate socotite pentru cele 30 de zile intre listele anterioare (cu 570 penalizari) si lista noua (cu 150 lei).
Yoda112 a scris:
.. la suma de 2500 lei erau penalitati in valoare de 570 de lei.dupa plata penalitatilor suma a scazut cu 570 de lei

Am recitit si prima postarea si-acum abia e clar,
Ati platit doar penalizarile care erau 570 lei dar nu ati platit nimic din cei 2500 lei restante la intretinere.
La afisarea noii liste aveati restantele intregi de 2500 lei. Si iata calculul penalizarilor pe ultimile 30 de zile cate sunt intre doua liste:
2500 x 0,2%/zi x 30 zile = 150 lei
Aceasta este penalizarea corect calculata pentru restanta de 2500 lei pentru aceste 30 de zile de la penultima pana la aultima lista afisata.
La afisarea acestei ultime liste aveti 2500 lei restante + 150 lei penal;izari aferente acestor restante (calculate doar pe 30 de zile) + 210 lei cheltuieli intretinere pe ultima luna inca nepenalizabile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2015
Adriantot, moderator
Incerc sa mai inteleg cate ceva si multumesc tuturor de raspunsuri !
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2015
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la penalitati intretinere michelle_06 michelle_06 Buna ziua, La tatal meu, in bloc de pensionari, se \"executa\" de ceva vreme (1an, 2), penalitati la penalitatile cotelor lunare neachitate de ceva timp. Este ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatie proprietari anonimiu anonimiu Luna trecuta cand am fost la asociatie sa platesc intretinerea administratorul imi cere cu 30 lei mai mult decat era trecut pe lista lunara de cheltuieli.In ... (vezi toată discuția)
Formula calcul restante cote intretinere dragos7766 dragos7766 Buna ziua, Problema si intrebarea mea se refera mai mult la formulele de calcul ale penalizarilor pentru cazul meu. In acest sens voi exemplifica prin ... (vezi toată discuția)