avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notariat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notariat

Buna seara,

As dori sa stiu daca exista un model de acord/declaratie notariala prin care se poate desface casatoria in cazul in care ambii soti sunt de acord cu acest lucru.
Inteleg ca partajul poate fi stabilit prin acest acord sau poate constitui obiectul unui proces separat la fel ca si in cazul pensiei alimentare pentru copil.
In caz afirmativ, am rugamintea sa imi indicati un site/trimiteti un astfel de model de acord/declaratie si eventual un sfat daca este indicat ca toate problemele implicate de divort (partaj, pensie alimentara) sa fie tratate intr-un singur act sau sa fie stabilite prin conventiidiferite.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:15, 31 Mai 2015
Daca divortati la notar, nu aveti nevoie de un model.
Daca nu va intelegeti in privinta pensiei , nu veti putea divorta la notar, veti fi indrumati catre instanta.
Divortul la notar nu cuprinde si partajul, acesta il faceti ulterior, fie la notar, fie in instanta daca nu va intelegeti.
Mergeti la biroul unui notar public si puteti solicita mai multe informatii.
In principiu veti semna o conventie privitoare la divort prin care se va desface de comun acord casatoria si veti conveni si asupra celorlalte aspecte privind numele purtat de sotie dupa divort, exercitarea in comun a autoritatii tutelare, locuinta minorului, program de vizitare si pensie de intretinere.

Actul de partaj voluntar il semnati concomitent sau ulterior divortului, fiind vorba asadar de 2 acte autentice diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa divortez la notar? monica2000 monica2000 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema. am 24 de ani sotul are 32, suntem casatoriti de 2 ani si in ultima perioada nu ne mai intelegem. suntem impreuna ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme ValeriaW ValeriaW Sunt casatorita de 4 ani. Am o fetita de aceeasi varsta, pentru ea m-am si casatorit, doar ca eu si tatal ei nu ne-am inteles niciodata. Suntem despartiti de ... (vezi toată discuția)