avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata contributiilor sociale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata contributiilor sociale

La un venit lunar de 600euro ( venituri independente) cat trebuie sa platesc contibutii sociale , unde si ce formulare trebuiesc complectate...multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:26, 23 Iulie 2015
Trebuie sa precizati daca acel venit e de pe urma activitatii desfasurate pe un pfa/intreprindere individuala, un contract civil de prestari servicii/conventie sau alta sursa. Detaliati pentru ca in functie de fiecare caz, sunt particularitati (de exemplu daca va platiti personal aceste dari la stat sau vi le retine si plateste cel care v-a dat venitul). Dar in principiu aveti de plata impozit pe venit 16% si contributia la sanatate 5,5% iar daca nu mai aveti un alt contract de munca valabil in alta parte, apare si contributie la pensie 10,5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Declaratie 200 pt pfa si persoana fizica acatanas acatanas Pe parcursul anului 2012 am lucrat ca PFA in acelasi timp cu alte contracte civile de prestari servicii . Pentru activitatea desfasurata ca PFA depun ... (vezi toată discuția)
Pfa - modalitate de impozitare ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am o intrebare referitoare la sistemul de impozitare pentru PFA. Eu sunt medic si sunt inregistrata cu CIF la Administratia Financiara. Am cerut ... (vezi toată discuția)