avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladire teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladire teren

in februarie am depus la primarie actele de handicap certificatele, gradul 2 accentuat ptru scutire impozit pe teren si cladire azi am fost la primarie si un angajat de la taxe si impozite mi-a zis ca intru sub incidenta legii daca nu platesc impozitul pe cladire si teren dupa ce iam zis ca in februarie 2015 am depus actele necesare la primarie cu nr inregistrare angajatul nu stia as dori un raspuns eu am certificate handicap grd 2 accentuat nu beneficiez suta la suta de scutire impozit pe cladire si teren va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:16, 2 Iunie 2015
Cod fiscal:

ART. 284 Facilităţi pentru persoane fizice

(1) Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, precum şi alte taxe prevăzute la art. 282 şi art. 283 nu se aplică pentru:

(4) Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pentru eliberarea unei autorizaţii pentru desfăşurarea unei activităţi economice nu se datorează de către persoanele cu handicap grav sau accentuat şi de persoanele încadrate în gradul I de invaliditate.


Norme:

210. Scutirea de impozit pe clădiri, impozit pe teren şi taxa pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru desfăşurarea unei activităţi economice se acordă pentru:

a) persoanele cu handicap grav;

b) persoanele cu handicap accentuat;

c) persoanele invalide de gradul I.

d) *** Abrogată

211. Scutirile prevăzute la art. 284 alin. (1) - (4) din Codul fiscal se acordă în proporţie de 100% pentru bunurile proprii şi pentru bunurile comune ale soţilor, stabilite potrivit Codului familiei*).

*) Codul familiei a fost abrogat. A se vedea Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată.


212. Scutirea de la plata impozitelor şi taxelor locale prevăzute de art. 284 din Codul fiscal se acordă persoanelor în cauză pe baza cererii acestora, proporţional cu perioada rămasă până la sfârşitul anului, începând cu luna următoare celei în care persoanele în cauză prezintă actele prin care se atestă situaţia respectivă. Copia actului rămâne ca document oficial la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale, care îl certifică pentru conformitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar gradul 2 accentuat grav stanciulaurentiu91 stanciulaurentiu91 as dori sa stiu eu detin un teren si o casa cu acte in regula si o masina proprietate personala,cei de la primarie zic ca nu sut scutit de la taxele locale ca ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap, beneficiaza de reducerea impozitului pentru locuinta ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu o intrebare, daca ma poate lamuri cineva: Am o ruda care are un copil incadrat in gradul 2 de invaliditate, handicap accentuat, are si ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit pentru cei incadrati in grad de handicap tatian2 tatian2 sunt pensionar ptr.limita de virsta si de curand am fost incadrat in grad de invaliditate accentuat. in acest caz beneficiez de scutire de impozit pe pensie? (vezi toată discuția)