avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Impunerea uniformelor la o scoala intr-un sat mai sarac
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Impunerea uniformelor la o scoala intr-un sat mai sarac

Buna ziua

Sunt parintele unui copil dintr-un sat asa si asa judetul Vaslui, copilui meu de 13 ani , i s-a spus la scoala ca trebuie sa aduca bani (120 Lei ) sau in rate, pentru uniforma scolara , altfel cei care nu aduc nu sunt primiti la scoala

Eu inteleg pe cei care au bani ca pot sa faca un mic sacrificiu , insa nu toti suntem bogati ( da 120 de lei e mult cand ai 4 copii si un salariu si ajutor social ).

Eu nu vreau sa ma duc la diriginte fara sa fiu informat , ca daca eram mai bogat mai ziceam .. dar asa .. deci ce pot eu face ? E vreo lege care spune ca sunt obligat sau nu sa vacem exact ce vor dirigintii ?
Cel mai recent răspuns: Radamante , utilizator 10:44, 4 Iunie 2015

Lege privind cresterea sigurantei in unitatile de invatamant, Legea nr 35/2007

Art. 4
(1) Consiliile judetene, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si consiliile locale aloca, in limita bugetelor aprobate, resurse financiare necesare pentru realizarea imprejmuirilor, securizarea cladirilor unitatilor de invatamant, pentru iluminat si pentru alte masuri prin care creste siguranta unitatilor scolare, la solicitarea consiliului de administratie al unitatilor scolare, cu sprijinul de specialitate acordat de politie, conform prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Cheltuielile privind cresterea sigurantei unitatilor scolare nu pot fi puse pe seama acestora.

Art. 5
(1) Consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentantiv al parintilor si cu consultarea reprezentantilor elevilor, stabilesc pentru elevii unitatii de invatamant respective cel putin un semn distinctiv, cum ar fi: ecuson, uniforma, esarfa sau altele asemenea.
(2) Semnele distinctive prevazute la alin. (1) vor fi comunicate Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sau inspectoratului de politie judetean si Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti ori inspectoratului de jandarmi judetean

Legea 1/2011
Art. 3
Principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România sunt:
a)principiul echităţii- în baza căruia accesul la învăţare se realizează fără discriminare;
Art. 9 (3)Învăţământul de stat este gratuit. Pentru unele activităţi, niveluri, cicluri şi programe de studii se pot percepe taxe, în condiţiile stabilite de prezenta lege.

A fost respectata procedura din legea 35/2007?:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine raspunde pentru un accident petrecut in sala de cursuri, in timpul recreatiei? radlili radlili Exista vreo lege/hotarare/ordin, din care sa rezulte cine se face raspunzator in cazul unui accident petrecut in clasa unei scoli, in timpul pauzei? Mai ... (vezi toată discuția)
Lnvatamantul obligatoriu si gratuit - conditionare eliberare diploma absolvire de plata taxei de paza aliela aliela buna ziua am doua fete cu varste diferite in invatamantul gimnazial de stat si de ceva ani scoala cere elevilor o taxa anuala de 54lei pentru paza ( pentru ... (vezi toată discuția)
Dreptul elevului la personalitate Radamante Radamante 1.Codul Civil -art. 58 Drepturi ale personalităţii (1) Orice persoană are dreptul la viaţă, la sănătate, la integritate fizică şi psihică, la ... (vezi toată discuția)