avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... lnvatamantul obligatoriu si gratuit - conditionare ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

lnvatamantul obligatoriu si gratuit - conditionare eliberare diploma absolvire de plata taxei de paza

buna ziua
am doua fete cu varste diferite in invatamantul gimnazial de stat si de ceva ani scoala cere elevilor o taxa anuala de 54lei pentru paza ( pentru gardian).Din cauza problemelor financiare de 2 ani nu am achitat aceasta taxa la scoala pentru fete si cum cea mare e in ultimul an dirigintele si directoarea adreseaza fetei tot felul de amenintari....si ca nu-i va elibera diploma pentru a merge mai departe. Va rog sa imi spuneti, taxa respectiva pentru paza scolii este legala avand in vedere ca invatamantul este obligatoriu si gratuit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 17 Mai 2016
Siguranţa în unităţile de învăţământ se realizează sub coordonarea prefectului şi este în responsabilitatea autorităţilor administraţiei publice locale, a inspectoratelor şcolare, a Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau a inspectoratelor judeţene de poliţie, a Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti ori a inspectoratelor judeţene de jandarmerie şi a unităţilor şcolare.

Consiliile judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale alocă, în limita bugetelor aprobate, resurse financiare necesare pentru realizarea împrejmuirilor, securizarea clădirilor unităţilor de învăţământ, pentru iluminat şi pentru alte măsuri prin care creşte siguranţa unităţilor şcolare, la solicitarea consiliului de administraţie al unităţilor şcolare, cu sprijinul de specialitate acordat de poliţie, conform prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, cu modificările şi completările ulterioare.

Cheltuielile privind creşterea siguranţei unităţilor şcolare nu pot fi puse pe seama acestora.
( Legea nr. 35 din 2 martie 2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ)
multumesc pentru mesaj, e de mare ajutor dar in cazul meu vorbesc de un oras al judetului Iasi
Legea este aplicabila pe intreg teritoriul tarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impunerea uniformelor la o scoala intr-un sat mai sarac cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua Sunt parintele unui copil dintr-un sat asa si asa judetul Vaslui, copilui meu de 13 ani , i s-a spus la scoala ca trebuie sa aduca bani (120 Lei ) ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde pentru un accident petrecut in sala de cursuri, in timpul recreatiei? radlili radlili Exista vreo lege/hotarare/ordin, din care sa rezulte cine se face raspunzator in cazul unui accident petrecut in clasa unei scoli, in timpul pauzei? Mai ... (vezi toată discuția)
Competenta in control la scoala tora68 tora68 buna ziua, as dori sa stiu unde trebuie depusa o sesizare cu privire la munca unei contabile de la o scoala gimnaziala? de la inspectorat scolar judetean ... (vezi toată discuția)