avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Tarif avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Tarif avocat

Cam cat ma costa(in medie) o programare la un avocat pentru ai explica problema mea apartinand codului civil(probleme succesorale) si ami spune daca este rezolvabila sau nu.
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2015
ursu1980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:55, 10 Iunie 2015
De obicei este un onorariu per ora de consultanta. Undeva la 100-200 de lei.
Sau de euro, dupa caz.
Totusi, nu toate problemele se pot rezolva astfel, in anumite cazuri e nevoie de demersuri pentru acte suplimentare, in altele de studiul mai aprofundat al actelor...
Apoi, e incorect sa va prezentam variante de onorarii, vazand ca ele se stabilesc in functie de dificulattea problemei, de situatia financiara a clientului chiar... etc.
Nu exista un onorariu si atat, sunt zeci si zeci de variante de onorarii. Unii avocati nu taxeaza prima consultatie, depinde.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2015
Liliana Gradinaru, Avocat
IN functie de avocat si de complexitatea problemei se stabileste suma.
Mai ales complexitatea problemei.
Se tarifeaza la ora dar poate dura 30 minute sau 2 ore consultatia juridica.

E bine sa stiti cat mai exact care sunt sansele pentru a nu plati multi bani pe un proces la care nu ati avea sanse sau sa nu fiti in cunostiinta de cauza in privinta problemelor juridice.
Dar de ce nu descrieti putin aici problema? POate gasim o idee de la care sa porniti, inainte sa ajungeti si la avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea onorariului pentru o reabilitare judecatoreasca...? cristi.net cristi.net Intentionez sa demarez o actiune de reabilitare judecatoreasca. Evident, in acest scop am nevoie de serviciile unui avocat. Ma poate ajuta cineva cu o opinie ... (vezi toată discuția)
Buna seara, care e pretul estimativ pt ca un avocat sa se prezinte ... Mary.... Mary.... Buna seara, care e pretul estimativ pt ca un avocat sa se prezinte in locul cuiva pt semnarea actelor de vanzare cumparare.. (vezi toată discuția)
Onorarii avocatiale anonim anonim Buna ziua! Care sunt limitele minime-maxime ale onorariilor solicitate de avocat pentru o consultanta pe dreptul familiei? Nu este ceva legat de un dosar ... (vezi toată discuția)