avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate reveni in CIC, dupa ce m-am intors la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate reveni in CIC, dupa ce m-am intors la serviciu?

Buna ziua, am nascut baietelul pe data de 7 ianuarie 2014, am stat in concediu post natal dupa care am intrat in CIC, iar pe data de 1 aprilie 2014 m-am intors la serviciu, cand copilul avea 4 luni(deci am primit indemnizatie de crestere si ingrijire copil doar 2 luni), mentionez ca am facut cerere de intrare in concediu ingrijire copil pe perioada de 1 an.
Acum baiatul are 1 an si 5 luni, pot face din nou cerere de crestere si ingrijire copil, pe o perioada de 7 luni, pana cand acesta va implini varsta de doi ani?
Totodata trebuie sa mentionez ca am trei contracte de munca, din care:
- unul la firma angajatoare, de doua ore pe zi;
- unul pe perioada determinata, pe un proiect POSDRU, care se va finaliza in septembrie 2015, unde nu avem voie sa ne luam concedii medicale, nu stiu daca este si cazul CIC;
- si inca un contract de 2 ore la o alta firma.
Care sunt sansele sa ma intorc in concediu de crestere si ingrijire copil, pana la implinirea varstei de doi ani, si pe ce bani?
Care este baza legala pentru a intocmi cererea, ce ar trebui sa mentionez in intocmirea acesteia, angajatorul poate refuza intrarea mea in CIC?
Va multumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2015
AnaIuliaMarin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:38, 3 Iunie 2015
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

(7) Optiunea beneficiarului prevazuta la alin. (1) se exprima in scris, pe baza de cerere, si nu poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.


2. Daca ati optat initial pentru CCC pana la varsta de 1 an nu se mai poate schimba optiunea.

3. Dar puteti solicita stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
Deci, nu mai am nici o sansa sa ma intorc in CIC, din moment ce am renuntat la indemnizatie dupa doua luni? Mentionez ca am primit stimulentul de insertie. Va multumesc.
1. Numai puteti reintra in CCC dupa cum v-a aratat mai sus.

2. Veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani, atata timp cat veti avea venit din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent de insertie casandralin casandralin am optat pentru CCC timp de doi ani ( am nasc e 03.03.2013 si teoretic voi sta in CCC pana pe 03.02.2015). Am inteles de o colega ca s-a modificat legislatia ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu de ingrijire copil ContSters229751 ContSters229751 O salariata a facut cerere de intrare in concediu de ingrijire copil pentru un an in perioada 04.01.2011-04.01.2012. Acum vine cu o alta cerere de prelungire a ... (vezi toată discuția)