avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor

Buna ziua,
Am divortat acum 3 ani si am custodia exclusiva a minorului rezultat in urma casatoriei. Nu am ingradit legatura tatalui cu copilul dar deoarece fostul sot este mai mult preocupat de viata mea personala decat de a mentine legatura cu copilul sau, ma gandesc sa il actionez in instanta pentru a stabili un program de vizita deoarece apare inopinant si la ore tarzii la usa chipurile pentru a vedea ce face copilul cand de fapt vrea sa vada daca e si altcineva in casa, ne asteapta in fata blocului, apare in parcurile pe care stie ca le frecventam, etc. Mentionez ca, chiar daca a fost violent in limbaj si chiar fizic cu mine (toate intamplandu-se in prezenta minorului), nu i-am interzis sa isi vada copilul dar ma anunta in ultima clipa ca vrea sa il vada, suna non stop si solicita sa vorbeasca cu el la telefon, cand de fapt vrea sa vada daca sunt acasa cu cel mic.
In cazul in care ii stabilesc un program de vizita, pierd automat custodia exclusiva? Va intreb in perspectiva in care eu doresc sa plec in afara tarii, in vacanta cu cel mic si stiu sigur ca tatal copilului nu imi va da declaratie pentru a putea parasi tara.
Va multumesc.
Mergeti la o consultatie undeva, cred ca excede legii ce puteti face. O consiliere psihologica v-ar ajuta parca, mai mult.
Martoze, nu am date sa va argumentez mai mult; legea spune sa se schimbe, nu spune din rau in bine sau invers.
Mare lucru sa fie legala hotararea aia, DACA e data sub imperiul legii civile noi. Si daca e, dv. ati ignorat situatia prezentata in hotarare si a creat alta situatie de fapt.

Oameni buni, dupa divort sau despartiri, nu mai petreceti timp impreuna, fie in parc cu copilul, fie in proprie casa ori a celuilalt!! Va dauneaza tuturor, mai ales copiilor, saracii. Speranta moare ultima si pentru copii, ca si pentru adulti. Aceasta primire si intimitate arata relatii neincheiate, nu e corect.
Imi pare rau, e clar ca e o generalizare cea de mai sus, situatii particulare insemnand solutii particulare, insa sunt efecte neplacute a lipsei de incheiere a anumitor intimitati intre fosti parteneri. Mai ales fata de copii.
Sunt de acord cu dna AVLIL. In cazul unor despartiri sa zicem mai neplacute, nu inteleg de ce parintele rezident ar solicita un program in prezenta lui si de cele mai multe ori in domiciliul copilului, ca mai apoi sa apara tot felul de certuri de fata cu copilul.

Am vazut enorm de multe actiuni in instanta in care tatii solicita un program cu luarea din domiciliu si mamele se opun cu indarjire unui astfel de program, solicitand un program la ele acasa in prezenta lor, chiar daca copilul este deja prescolar sau scolar si chiar daca nu a avut un trecut tocmai fericit cu fostul partener. Nu vorbesc de cazurile exceptionale (i.e. un copil care nu isi cunoaste deloc tatal, un copil cu o anumita afectiune care are nevoie de o ingrijire extrem de atenta, tatal are probleme psihice dovedite, este consumator de droguri etc) ci in general, unele mame pur si simplu par ca vor sa detina controlul minorului cu orice pret.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2015
againstPAS, utilizator
Nu cred ca m-am facut bine inteleasa. Nu petrecem timp impreuna cu copilul (acesta este lucrul pe care il solicita fostul sot tot timpul de fapt dar eu il refuz avand in vedere comportamentul lui); am scris ca cel mic a petrecut noptile la domiciliul lui -al tatalui, nu la noi. In parc si magazine vine dupa noi desi ii spun clar sa nu faca acest lucru iar daca refuz sa ii spun unde suntem, ne asteapta in fata blocului.
Nu iesim in parc impreuna, nu vine si ramane la domiciliul nostru in vizita.
Fostul sot refuza sa accepte faptul ca nu vom mai fi impreuna si din acest caz refuleaza fizic si verbal si din pacate toate acestea in prezenta minorului.
I-am propus sa mergem la mediator pentru stabilirea unui program de vizita si cand l-am intrebat ce orar propune, a raspuns "cand am eu timp".
Ok, doamna, asta e diferit. Nu am inteles bine cine vine sa vada pe cine ci la domiciliul cui doarme.
Incercati un ordin de protectie fata de dv., nu si fata de copil. Mergeti sa vedeti optiunile, ca ordinul e la inceput si e dificil pentru dv. sa obtineti unul care sa nu includa minorul. Totusi, eu cred ca e bine sa incercati. Il puteti filma pe tata in locurile publice, cu mentiunea ca trebuie sa ii spuneti ca filmati si ca veti folosi in instanta.
Trebuie sa scapati de situatia asta, e contradictorie pentru copil, oscileaza intre a-si apara mama de tatal hartuitor si a o uri pe mama ca nu il accepta. Referitor la tata are, posibil aceleasi sentimente contradictorii.
Incercati si pareta cu psihologul daca puteti.
Multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Tatăl minorei mi-a cedat în 2015 toate drepturile asupra ei, dar acum mi-a deschis proces pentru custodie comună și program de vizită. ce șanse are să o obțină din nou? Gliterunicorn Gliterunicorn Buna seara , sunt separată de fostul sot din ian 2011, divortata din dec 2012 avand inițial custodie comună. În 2015 fostul sot mi-a cedat toate drepturile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord ... Andreea1816 Andreea1816 Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord sa îmi predea custodia ei,oare voi putea pleca cu fiica mea fara acordul lui? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)