avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Intrebarea mea este urmatoarea. platesc pensie alimentara pentru un minor. Acesta va implini in luna iunie varsta de 18 ani. Inca este elev la liceu. Ce se va intampla cu pensia alimentara?
O voi mai plati sau aceasta va inceta la implinirea varstei de 18 ani a minorului. Va intreb acest lucru pentru ca in sentinta se specifica faptul ca aceastya se va plati pana la implinirea varstei de 18 ani. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:10, 5 Iunie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. Plata pensiei alimentare se prelungeste pana la terminarea studiilor dar nu mai mult de 26 ani si daca invatamantul este la zi. Nu asteptati sa fiti chemat in judecata de copil.
2. Platiti copilului dumneavoastra deci pe el il ajutati. Ca orice parinte, nu e normal acest lucru?
dvs platiti pensia acum obligat fiind de instanta prin hotarare. Cum prin hotarare sunteti obligat pana la majorat, puteti sa incetati plata atunci.
La cererea copilului, veti fi obligat de instanta sa platiti pana isi finalizeaza studiile pana la max 26 de ani.
Pensia insa, se poate achita si de buna voie, cf legii ii datorati pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie copil major jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua! Platesc pensie alimentara pentru un copil care implineste luna aceasta 18 ani si este in clasa a-xl-a la liceu si intrebarea mea este daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)