avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Daca debitorul este declarat insolvabil voi mai putea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Daca debitorul este declarat insolvabil voi mai putea recupera sumele cand va deveni solvabil?

am de recuperat ch de judecata.am fost la executor, au trecut 3 ani si nu a putut fi executat deoarece nu are bunuri sau venituri pe numele sau.executorul va inchide dosarul constatand ca debitorul este insolvabil.daca peste 4 ani de exemplu , debitorul va avea bunuri sau venituri mai poate fi acesta executat pentru cheltuielile nerecuperate?
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 14:45, 6 Iunie 2015
Termenul de prescriptie opereaza in cazul in care pe parcursul a 3 ani,creditorul nu staruie in cererea de executare silita
Executorul judecatoresc demareaza procedura de executare silita la cererea creditorului
Tot creditorul are dreptul sa staruie periodic la executorul judecatoresc pentru desfasurarea de acte si actiuni pentru executarea silita a debitorului
Dvs in calitatea de creditor aveti dreptul sa solicitati din 6 in 6 luni executorului judecatoresc sa mentina pe rolul activ al bej cererea dvs de executare silita si astfel ,prin fiecare act incheiat de executorul judecatoresc se intrerupe si se reia un nou termen de 3 ani,astfel ca procedura de executare silita la cererea creditorului se poate desfasura pe parcursul mai multor ani
pe cati ani se paote intinde executarea? are deja 3 ani si executorul mi-a spus ca nu mai are ce acte sa intocmeasca , motiv ptr care am facut o cerere de inchidere a executarii pe acest motiv, ca debitorul nu are bunuri pe numele sau.daca se inchide executarea din acest motiv , ca este insolvabil , pot deschide o alta executare atunci cand va avea bunuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare executare tatiana28 tatiana28 Buna seara,va rog din nou sa ma ajutati,daca executarea silita inceteaza potrivit art.371 (5) - nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de ... (vezi toată discuția)
Executare silita elyada elyada Buna ziua,as dori sa stiu,daca este adevarat,ca,in cazul in care executorul silit,nu reuseste in termen de 3 ani sa recupereze banii din bunul cu care am ... (vezi toată discuția)
Executare silita nellirata nellirata In septembrie 2012 am primit o comunicare de la un birou executor judecatoresc prin care eram somata ca in termen de 1 zi sa achit o suma de bani ce reprezenta ... (vezi toată discuția)