avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis de conducere pentru neacordare de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis de conducere pentru neacordare de prioritate, cu pieton pe trecere ,,ascuns'' de o masina

Buna seara,
Rog sfatuiti-ma cum sa procedez !
Mi s-a retinut permisul pe 30 zile + bonus 4 puncte amenda pentru urmatoarea situatie:
- strada cu sens unic cca 70 metri, 2 benzi inguste, banda din stanga pentru circulatie normala, banda din dreapta parcare masini perpendicular pe axul strazii. Trecerea de pietoni la 10 metri de capat. Viteza pe care o aveam nu era mai mare de 20 km/h. Masina de politie cu 2 agenti ,,parcata'' (panda) in capatul strazii cu fata spre sensul meu de mers. Inainte de trecerea de pietoni era parcata masina unui distribuitor (un vw caddy parca). Dupa ce am trecut de trecerea de pietoni am fost oprit si mi s-a retinut permisul pentru neacordare de prioritate a unui pieton pe care din unghiul lor de vedere (a politistilor) era pe trecere si...sa ma ierte Dumnezeu, nu m-am nascut SuperMan sa vad prin tabla unei masini daca e cineva dincolo de ea...
Ce fac depun plangere? Am vreo sansa sa-mi recuperez permisul?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 19:38, 11 Iunie 2015
Fac o precizare echpajul era de la Brigada rutiera. In PV nu este mentionat ca ar fi fost inregistrata video contraventia.
contestati PV in instanta in termenul legal de 15 zile, luati certificat de grefa si pe baza lui va ridicati din nou permisul si aveti dreptul de a conduce. In contestatie veti face referire la ceea ce a scris mai sus colega Cyan
Chiar daca era pietonul pe trecere de pietoni nu inseamna ca nu i-ati acordat prioritate: OU 195/2002: ART. 6
În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresiile şi termenii de mai jos au următorul înţeles:
1. acordare a priorităţii - obligaţia oricărui participant la trafic de a nu îşi continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obligă pe ceilalţi participanţi la trafic care au prioritate de trecere să îşi modifice brusc direcţia sau viteza de deplasare ori să oprească;

Solicitati ca martor acel pieton si daca nu l-ati deranjat cu nimic inseamna ca i-ati acordat prioritate
Daca reuseste sa gaseasca pietonul eu ma fac popa!
Pai pietonul trebuia sa fie trecut in p.v. de contraventie. Altfel cum demonstreaza politia ca n-a acordat prioritate...cui ???

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie dmdaniel dmdaniel Buna ziua! Va rog, am si eu o nelamurire: Am inteles ca exista sau va fi propusa o lege prin care orice politist, chiar daca nu e de la circulatie, te ... (vezi toată discuția)
Politia comunitara poate sa te amendeze la circulatie motriuc_radu motriuc_radu Buna . Astazi am intrat pe interzis cu masina in botosani . Politia comunitara are dreptul sa i-mi dea amenda sau numai politia circulatiei ? (vezi toată discuția)
Am fost amendat pentru conducere fara permis desi eu nu circulam gabystoica gabystoica pe data de 22 aprilie fiind cu masina la un prieten,a sosit un echipaj de politia locala si a intrebat a cui este masina de la poarta ,eu am spus ca este ... (vezi toată discuția)