avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere legale

Buna seara! Sunt un angajat intr-o companie in care programul de lucru este de luni pana vineri iar cele doua zile libere de saptamana sunt oferite in weekend sau in cursul saptamanii. In cazul in care zilele se sarbatoare legala sunt in cursul saptamanii, iar zilele libere de saptamana coincid cu zilele libere legale, se mai ofera in alta perioada zilele aferente liberelor legale? Exemplu: A doua zi de Paste cade lunea. Anul acesta am avut liberele de saptamana luni si marti. Se mai acorda ziua libera pentru paste in alta perioada? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:23, 6 Iunie 2015
Buna ziua,
Daca sarbatoarea legala cade intr-o zi nelucratoare nu se mai acorda liber in alta zi.
Art. 142 C.mun.
(1) Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
(2) In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

In situatia in care zilele de sarbatoare legala coincid cu zilele de repaus saptamanl nu se mai ofera in alta perioada zilele aferente liberelor de sarbatoare legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repaus saptamanal coincide cu sarbatoare legala? Coolflo Coolflo Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un text de lege, ordonanta care sa spuna negru pe alb ca cele doua definitii (repaus saptamanl si sarbatoare legala) nu ... (vezi toată discuția)
Daca lucrez in fiecare week-end 8 ore pe zi ... la cate zile libere am dreptul? ContSters160566 ContSters160566 Buna Ziua! Multi dintre dumneavostra cunoasteti problema mea si tocmai de asta am decis sa va pun urmatoarea intrebare: Daca lucrez Luni, Miercuri, Vineri, ... (vezi toată discuția)
Ziua de pasti Cristi Cristi Cristi Cristi Am o nelamurire zilele de pasti cand nu se lucreaza ma refer aici la cei privati ,sunt platite? Mai pe inteles un patron turc are o firma de croitorie si ... (vezi toată discuția)