avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt eligibil pentru programul Prima Casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt eligibil pentru programul Prima Casa?

Buna ziua,
As dori sa accesez un credit imobiliar prin programul Prima Casa, sunt necasatorit insa detin:
1. cota parte 3/8 dintr-un apartament cu o suprafata totala sub 50 mp dobandita prin certificat de mostenitor.
2. cota parte 1/2 din 3/4, adica 3/8 dintr-un imobil compus din: teren cu o suprafata de peste 400 mp si o casa cu o suprafata de aproximativ 80 mp dobandita prin certificat de mostenitor.

Intrebarea mea este: detinand aceste cote din aceste proprietati sunt eligibil?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 06:31, 10 Iunie 2015
Proprietatile dobandite prin mostenire nu se iau in considerare.
Va multumesc pentru raspuns.
Doar de curiozitate, cum va fi formulata declaratia in cazul meu? Din ce am auzit, posibil sa ma insel, banca accepta doar formulari de genul : "fie că nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită, fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 m2".
Nu detin...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa Mara26111985 Mara26111985 Buna ziua. Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem la prima casa, dar avem o situatie mai speciala si nu stim daca ne incadram. El a primit mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Proprietate exclusiva? raptory2003 raptory2003 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatia: in urma decesului tatului meu, in urma succesiunii, mi-au revenit 3/8 parti dintr-un imobil. Conform Legii ... (vezi toată discuția)
Declaratie credit prima casa Iryna_47462 Iryna_47462 Buna ziua! sunt in curs de derulare a unui credit prima casa si intampin probleme in legatura cu declaratia referitoare la proprietatea cu suprafata mai mica ... (vezi toată discuția)