avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Buna, am urmatoarea speta
Un angajat din data de 01.05 intra in concediu medicat de pe 23 pana pe 31 (5 zile lucratoare) cu codul 06 - urgente medicale (nefiind necesara luarea in considerarea a stagiului minim de cotizare) - aceste zile sunt suportate de angajator. Cu data de 01 pana la 07.06 vine cu un alt certificat - in continuare - cu codul 01 - boala obisnuita (tot 5 zile lucratoare) - acestea din urma de cine sunt suportate? si avand in vedere ca nu are un stagiu minim de cotizare cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: DianaTrisca , utilizator 16:44, 8 Iunie 2015
Indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca se suporta de catre angajator si Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate (FNUASS) astfel:
a) pentru incapacitate temporara de munca cauzata de boli obisnuite sau de accidente in afara muncii:
- primele 5 zile de incapacitate temporara de munca sunt suportate de catre angajator;
- incepand cu ziua urmatoare celor suportate de angajator si pana la data incetarii incapacitatii temporare de munca sau pensionarii sunt suportate de catre FNUASS.

b) pentru incapacitate temporara de munca cauzata boli profesionale sau accidente de munca:
- primele 3 zile de incapacitate temporara de munca sunt suportate de catre angajator;
- incepand cu a patra zi, sunt suportate din contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale.
[ link extern ] /
A fost vorba de un accident inafara muncii, prelungirea din luna urmatoare fiind alt cod cine o suporta? cum o incadrez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cod 06 DianaManuela DianaManuela \\"Certificatele medicale cu cod de indemnizatie 06 (urgenta) se deconteaza intotdeauna de FNUASS. Tot ce este pe urgenta....asistenta medicala, certificate ... (vezi toată discuția)
Pentru a beneficia de somaj neculai29 neculai29 Buna dimineata, As dori sa stiu daca in perioada cat sunt in C.Medical , incapacitate temporara de munca,(operata la coloana) imi sunt platite toate darile ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie incapacitate temporara de munca Anacrsitina Anacrsitina am un concediu medical initial ( cod 01 ) incepand cu data de 04.02.2010 - 15.02.2010.Eu calculez primele 5 zile suportate de angajator, zilele de 4-5-8-9-10 ... (vezi toată discuția)