avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pentru a beneficia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pentru a beneficia de somaj

Buna dimineata,
As dori sa stiu daca in perioada cat sunt in C.Medical , incapacitate temporara de munca,(operata la coloana) imi sunt platite toate darile de catre angajator catre stat : sanatate, somaj,....... etc. Mentionez ca lucrez intr-un cabinet stomatologic privat cu jumatate de norma (4 ore). Mai mentionez ca firma sa inchis incepand cu luna noiembrie 2017 si mergand la AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA pentru a imi intocmi actele de somaj , am constatat ca in perioada cat am fost in concediu medical figurez cu 0,0,0,0 (4 luni) plata , deci ............ trebuie sa mai lucrez inca 1, 2, 3, luni pentru a beneficia de somaj. Va rog sa ma ajutati ! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:33, 29 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 296 indice 16 lit. c6 din Codul fiscal, se excepteaza de la plata contributiei pentru somaj veniturile aferente perioadei in care raporturile de munca sau de serviciu ale persoanelor care au incheiat astfel de raporturi sunt suspendate potrivit legii, altele decat cele aferente perioadei de incapacitate temporara de munca cauzata de boli obisnuite ori de accidente in afara muncii si perioadei de incapacitate temporara de munca in cazul accidentului de munca sau al bolii profesionale, in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii.

In consecinta, pentru veniturile aferente perioadei de incapacitate temporara de munca cauzata de boli obisnuite ori de accidente in afara muncii si perioadei de incapacitate temporara de munca in cazul accidentului de munca sau al bolii profesionale, in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii, se datoreaza contributie la somaj.

Pentru veniturile aferente perioadei de incapacitate temporara de munca cauzata de boli obisnuite ori de accidente in afara muncii si perioadei de incapacitate temporara de munca in cazul accidentului de munca sau al bolii profesionale, in care plata indemnizatiei se suporta din FNUASS sau din fondul pentru accidente de munca nu se datoreaza contributie la sistemul asigurarilor pentru somaj.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical DianaTrisca DianaTrisca Buna, am urmatoarea speta Un angajat din data de 01.05 intra in concediu medicat de pe 23 pana pe 31 (5 zile lucratoare) cu codul 06 - urgente medicale ... (vezi toată discuția)
Baza calcul concediu medical cauzat de accident andad andad As dori sa stiu cum se calculeaza baza de calcul a indemnizatiei pentru concediu medical cauzat de un accident de munca, pentru un angajat care a mai avut in ... (vezi toată discuția)
Procent sanatate angajat? andad andad Pentru concediile medicale suportate din FAMBP , primele 3 zile sunt suportate de angajator, iar restul de FAMBP, la aceasta indemnizatie se aplica procentul ... (vezi toată discuția)