avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suprafata indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suprafata indiviza

ce inseamna suprafata indiviza?, din ce se compune?, fata de acest criteriu se repartizeaza cheltuielile la asociatia de proprietari.
Cu stima,
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Traian Danceanu , Consilier juridic 16:26, 13 Octombrie 2015
Este de fapt cota-parte indiviza. Se exprima sub forma de procent si totalitatea cotelor care intra in calcul (pe o scara, pe bloc) trebuie sa dea, insumate, 100%.

Cota parte indiviza se obtine din raportul intre suprafata utila a unui apartament (fara balcoane sau logii) si suma totala a suprafetelor apartamentelor de pe scara sau din bloc.
COTA-PARTE INDIVIZA [%]= suprafata utila a apartamentului si/sau spatiului cu alta destinatie x 100.suma totala a suprafetelor utile ale apartamentelor si/sau spatiilor
cu alta destinatie

Pentru proprietarii care au in proprietate si boxe sau garaje atunci suprafata utila aferenta proprietatii lor este suma dintre suprafata utila a apartamentului si suprafata utila a spatiului cu alta destinatie=boxa, garajul etc..

Un condominiu se compune din totalitatea apartamentelor care sunt proprietate individuală și spațiile comune (holuri, scări, subsol, terasă, gheuri, instalații electrice și sanitare, etc.) care sunt proprietăți comune în indiviziune forță. Proprietățile comune în indiviziune forță sunt folosite în comun de proprietarii apartamentelor, aceștia fiind coproprietari în cotă parte indiviza proporțional cu suprafețele apartamentelor deținute.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2015
Traian Danceanu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

hotărâria nr.1364/2001 Cristina588 Cristina588 În anexa nr.6 la normele metodologice de aplicare a Hotărâri nr.1364/2001 _ Lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor din clădire la punctul C_ ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)
Recalculare cota - parte indiviza de proprietate perjaecaterina perjaecaterina Buna seara . Ma confrunt cu o situatie ce doresc sa o supun atentiei dvs.pentru un raspuns competent. Conform contractului de vanzare-cumparare apartamentul ... (vezi toată discuția)