avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inselata de frate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inselata de frate

Buna! In decurs de 4 ani de zile i-am imprumutat fratelui meu o suma foarte mare de bani. Mi-a promis de multe ori ca o sa imi dea inapoi datoria, dar nu s-a tinut de cuvint. In ultimul timp nici nu-mi mai raspunde la mesaje, ma ignora complet. As dori sa stiu cum as putea sa procedez ca sa-mi vad banii inapoi. Situatia mea financiara e stabila dar nu extraordinara. Si as dori sa stiu cit ma costa sa-l dau in judecata! Ca nu pot astepta la infinit. Multumesc anticipat. Lenola.
Cel mai recent răspuns: lenola , utilizator 22:14, 31 Iulie 2015
Aveti vreun inscris care sa ateste creanta?
Multumesc pentru raspuns. Da, eu locuiesc in Olanda, deci i-am trimis bani din contul meu, Am extrasul de cont pentru toate tranzactiile. Doar cind am fost in tara i-am imprumutat si bani contant, deci nu am pentru toata suma dovada. E vorba de 5500 euro. As vrea mai intii sa incerc sa rezolv pe cale amiabila situatia? Sunt stresata de situatie.
Va rog mult sa-mi spuneti cum sa procedez!!!
Daca doriti sa rezolvati amiabil, mergeti la un mediator. E bine ca aveti acele extrase de cont, in caz ca se ajunge la instanta, dar nu e grozav. Ar fi trebuit sa incheiati un contract scris. Extrasele respective reprezinta doar un inceput de dovada scrisa, deci veti avea nevoie si de alte probe, de exemplu martori. Puteti de asemenea invoca imposibilitatea morala de preconstituire a unui inscris, in temeiul relatiei de rudenie, dar tot veti avea nevoie si de martori.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2015
Nofacenoname0, utilizator
Buna! Am si mesajele primite de la el si martori care au fost de fata cind i-am imprumutat bani, si cind am discutat despre datorie si despre data limita de restituire. Deci sper sa reusesc sa-i vad inapoi, ca relatia e stricata deja. Va multumes foarte mult. Cu respect Lenola.

Alte discuții în legătură

Înșelată de frate și de cumnată: le-am împrumutat sume de bani din care îmi restituie foarte puțin, din când în când. cum pot recupera toată datoria? lenola lenola As dori sa stiu cum sa procedez ca sa imi pot recupera banii imprumutati fratelui meu si sotiei lui? Ca dovada pentru o parte din imprumut am extrasele de ... (vezi toată discuția)
Partaj prin hotarare judecatoreasca mioara54 mioara54 Buna seara,va rog mult sa ma ajutati intr-o situatie dificila.Sint doua persoane Xde gen feminin si Y de gen masculin.Aceste doua personaje dupa o prietenie ... (vezi toată discuția)
L-am împrumutat pe fratele meu cu o sumă de bani ca să cumpărăm un imobil în cote egale. cum îmi pot recupera banii dacă nu ar vrea să mi-i dea înapoi? au trecut 2 ani și jumătate de atunci Mmbikebv Mmbikebv Am cumparat o casa impreuna cu un frate, punand bani in comun. El nu a avut bani suficient pentru a contribui in mod egal la cumpararea casei, asa ca eu am ... (vezi toată discuția)