Buna! In decurs de 4 ani de zile i-am imprumutat fratelui meu o suma foarte mare de bani. Mi-a promis de multe ori ca o sa imi dea inapoi datoria, dar nu s-a tinut de cuvint. In ultimul timp nici nu-mi mai raspunde la mesaje, ma ignora complet. As dori sa stiu cum as putea sa procedez ca sa-mi vad banii inapoi. Situatia mea financiara e stabila dar nu extraordinara. Si as dori sa stiu cit ma costa sa-l dau in judecata! Ca nu pot astepta la infinit. Multumesc anticipat. Lenola.
Aveti toate sansele de castig. Exista solutii in care instantele au admis proba cu martori, inscrisuri, mesaje avand in vedere relatia de rudenie intre parti. Singurul amendament ar fi ca aceasta suma sa fie data in ultimii 3 ani.
Buna! Va multumesc pentru reactii si sfaturi. Nu am mai dat nici un semn pentru ca situatia s-a schimbat intre timp. Am ajuns pe cale amiabila la o intelegere cu fratele meu si sotia lui: sa-mi trimita in cont cate 100 euro lunar. Ca sa se ajunga la suma de 5500 euro ar insemna ca acest lucru sa se intimple in decurs de 5 ani. Cred ca sunt sanse foarte mici ca totul sa se desfasoare fluent pe o perioada atit de mare asa ca as dori sa stiu daca pot sa inchei un contract cu ajutorul unui mediator sau notar! Ce tarif ar trebui sa platesc, care sunt conditiile si cit dureaza? Va multumesc anticipat. Lenola.
La un notar ar insemna sa mergem impreuna si nu cred ca i-as putea convinge sa semneze. Singura solutie cred ca ar fi ca un mediator sa intocmeasca mai intii contractul si apoi sa le aduca la cunostinta fratelui meu si sotiei lui ca sunt - amindoi- obligati sa-l semneze, ca sa ii sperie un pic. Altfel nu cred ca o sa reusesc sa ii conving sa se tina de cuvant pe toata perioada. Dar nu stiu unde sa caut un mediator si cit m-ar costa. Ma puteti ajuta va rog cu informatii? Lenola