avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... L-am împrumutat pe fratele meu cu o sumă de bani ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

L-am împrumutat pe fratele meu cu o sumă de bani ca să cumpărăm un imobil în cote egale. Cum îmi pot recupera banii dacă nu ar vrea să mi-i dea înapoi? Au trecut 2 ani și jumătate de atunci

Am cumparat o casa impreuna cu un frate, punand bani in comun. El nu a avut bani suficient pentru a contribui in mod egal la cumpararea casei, asa ca eu am platit cateva mii de euro in plus si pentru partea lui. Dar in contractul de vanzare cumparare facut la notar am fost trecuti cu cote parti egale de 1/2 fiecare. Desi plata sumei de cumparare a fost facuta din contul meu, iar in aceeasi zi, in contul meu a fost depusa suma platita de fratele meu, adica jumatate din valoarea casei, fara cele cateva mii de euro imprumutati de mine.
Se considera valabil acest imprumut acordat de catre mine, chiar daca nu am facut un contract de imprumut intre noi ? Imi mai pot recupera banii imprumutati fratelui meu daca acesta nu doreste sa ii mai dea inapoi cumva ? Au trecut 2 ani si jumatate de la data cumpararii in comun a casei.
Se prescrie cumva imprumutul la 3 ani ?
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
In momentul de fata nu puteti dovedi imprumutul. Adica faptul ca fratele si-ar fi asumat vreo obligatie de restituire.
M indoiesc ca veti mai obtine restul de bani.
Împrumutul poate fi dovedit cu martori în cazul dvs datorita relației de rudenie se considera ca exista un impediment moral de a încheia un contract de împrumut la notar sau sub forma unei, ,,hârtii de mana".Mergeți la un av pt a vedea ce variante aveti ,e adevarat în curând se va prescrie.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Daca am face acum un document pentru imprumutul acordat atunci, si cu platirea unei parti din imprumut, s ar extinde termenul de 3 ani ? Ar fi valabil documentul ? Multumesc



CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Împrumutul poate fi dovedit cu martori în cazul dvs datorita relației de rudenie se considera ca exista un impediment moral de a încheia un contract de împrumut la notar sau sub forma unei, ,,hârtii de mana".Mergeți la un av pt a vedea ce variante aveti ,e adevarat în curând se va prescrie.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă fratele nu vrea....Nu aveti ce face.
Daca fratele este de acord varianta prezentata de dvs poate sa fie o soluție.In cazul in care nu vrea v am spus opinia mea intr un raspuns anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate GabrielMM GabrielMM Buna ziua, Am si eu urmatoarea situatie. Impreuna cu actuala iubita am achizitionat o casa prin programul prima casa , imprumut garantat de stat. Imprumutul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca! ClydeS ClydeS Ma adresez cunoscatorilor cu urmatoarea speta : Am primit in contul unei banci o suma de bani care a si fost incasata . Mai am de primit niste bani ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut Napster33 Napster33 Buna ziua. Am un prieten care a imprumutat o persoana cu suma de 5000 euro, au facut amandoi un contract de imprumut in fata unui notar insa in contract nu ... (vezi toată discuția)