avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doar unul din soti doreste sa cumpere un imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doar unul din soti doreste sa cumpere un imobil

Buna ziua. In cazul unor soti, se poate ca doar unul din soti sa achizitioneze pe numele si in proprietatea lui un imobil? Si daca da, in cazul unui divort, ce se intampla cu imobilul in cauza?
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:43, 23 Iunie 2015
Sa specifice în contractul de cumpărare ca banii sunt proprii și bunul înlocuiește un bun propriu, dacă și soțul e de acord prin declarație ( va sfătuiți cu notarul în privinţa asta), intabulări ca bun propriu.
Nu pomeniți de credit.
Trebuie sa existe un cont separat din care sa se plateasca imobilul si care sa aiba o vechime mai mare ca a casatoriei. Pastrati extrasul de cont ca dovada. Daca il achitati si in rate fiind casatoriti toata partea achitata prin rate este la comun, adica in caz de divort trebuie returnat 1/2 din rate partenerului - asta daca sunteti cu bunurile in comun. Daca alegeti separare de bunuri cititi ce scrie mai sus. La inscrierea la primarie trebuie sa dovediti acest lucru si sa cereti inscrierea doar pe dumneavoastra - prezentati dovada banilor proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri dobandite dupa casatorie moisenicoleta89 moisenicoleta89 M-am casatorit pe 20 septembrie 2013 si acum 1 luna am facut dezlipire in 2 loturi a unui imobil pentru care aveam drept 3/4 inainte de casatorie prin ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune versus bunuri proprii Lili_Stefan Lili_Stefan Buna ziua. Imi puteti spune care este cea mai simpla varianta de a transfera bunurile proprii ale sotului in masa comuna a bunurilor familiei.Sotul este de ... (vezi toată discuția)
Speţă- autentificare convenție matrimonială CristinaPetrescu CristinaPetrescu In august 2006, X si Y se casatoresc. In ianuarie 2012, cei doi soti doresc sa incheie o conventie matrimoniala prin care apartamentul cu 4 camere-bun propriu ... (vezi toată discuția)