avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare titular credit \\"Prima casa\\" intre cei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare titular credit "Prima casa" intre cei doi co-proprietari

Buna ziua,
Am o situatie complicata si din experienta neplacuta avuta cu functionarii bancii, as dori putin ajutor in situatia urmatoare:
Am cumparat prin programul Prima Casa 1, un aparatament, in regim de co-proprietate, cu prietena mea din acel moment. Mai exact, eu sunt co-platitor al creditului Prima Casa si proprietar 50% din apartament, iar ea titularul creditului si proprietar 50%.
Acum doresc sa devin eu titularul Creditului Prima casa si proprietar cu cota 100%.
Problema este ca intre timp m-am casatorit cu o alta persona, iar sotia si-a cumparat prin acelasi program, un alt apartament, inainte sa ne casatorim, pe numele ei dinainte de casatorie.
Intrebarea mea este sunt eligibil in a prelua eu creditul si 100% din cota de proprietate, in aceste conditii? Presupunand ca am acordul actualului proprietar al creditului si indeplinesc si conditiile salariale?
Teoretic tot ce doresc este din actulul contract de credit Prima casa, sa raman doar eu, la fel si din titlul de proprietate.

Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2015
miborion, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dumitrans , utilizator 20:55, 19 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca au trecut mai mult de 5 ani de la accesarea creditului de catre titular (ex-prietena) ar putea sa va vinda partea de 50 % in conditiile in care indepliniti conditiile de eligibilitate.

Acum parerile sunt impartite privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un cuplu pentru accesarea unui credit prin PC, respectiv, conditia de a (nu)detine o alta locuinta in suprafata utila mai mica de 50 mp.
Una din opinii ar fi ca unul dintre soti poate accesa creditul chiar daca celalalt detine o locuinta procurata anterior casatoriei cu suprafata utila mai mare de 50 mp indiferent de metoda de obtinere.
Motivul: nu erau casatoriti iar creditul se acceseaza numai de celalalt sot.

Banca poate aproba creditul dar ultimul cavant il are FNGCIMM asa ca informatia cea mai pertinenta o puteti afla de la fondul care garanteaza creditul.

FONDUL NAŢIONAL DE GARANTARE A CREDITELOR PENTRU IMM-URI
Adresa: Str. Iulian Ştefan, nr.38, Sector 1, Bucureşti
Telefoane: 021-310.18.74, 021-310.19.37
primacasa@fngcimm.ro

[ link extern ]

O exprimare destul de savanta!:hm:
"Declaratia pe propria raspundere autentificata la notar, conform careia titularul fie nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, fie detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin programul Prima Casa, in suprafata utila mai mica de 50 mp."

Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2015
cyan, moderator
Buna ziua! Sotul meu a cumparat prin creditul prima casa un apartament ( inainte de casatorie) eu sunt coplatitor la acest credit. In urma casatoriei poate fi schimbat contractul ? Este posibil ca acest apartament sa fie trecut pe numele amandurora?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit prima casa sotie cand sotul are imobil cu prima casa anamaria250 anamaria250 Buna ziua, intentionez sa achizitionez un imobil cu credit ipotecar. Sotul a achizitionat inainte de casatorie(2010) cu programul Prima Casa un apartament ... (vezi toată discuția)
Codebitor in programul prima casa Eugenia-Gisela Eugenia-Gisela Buna ziua, Va rog frumos, daca se poate, sa-mi raspundeti si mie la o intrebare legata de programul prima casa: [b]daca sotul meu a solicitat si a primit ... (vezi toată discuția)
Prima casa Mara26111985 Mara26111985 Buna ziua. Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem la prima casa, dar avem o situatie mai speciala si nu stim daca ne incadram. El a primit mostenire de la ... (vezi toată discuția)