avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Credit prima casa sotie cand sotul are imobil cu prima ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Credit prima casa sotie cand sotul are imobil cu prima casa

Buna ziua,

intentionez sa achizitionez un imobil cu credit ipotecar. Sotul a achizitionat inainte de casatorie(2010) cu programul Prima Casa un apartament de ~72mp. In 2013 ne-am casatorit. In aceste conditii as mai putea beneficia de programul Prima Casa sau dupa casatorie proprietatea sotului devine comuna nu ma mai incadrez in conditiile programului?
Declaratia de la banca suna cam asa"...declar...ca la data solicitarii creditului fie nu detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nici o locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, fie detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50mp."
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:39, 17 Septembrie 2015
In ambele situatii nu detineti vreo locuinta, prin urmare ati fi eligibila pentru accesarea unui credit prin PC.
Totusi ar fi recomandat sa solicitati si pozitia a 2-3 banci pentru a va lamuri asupra eligibilitatii deoarece declaratia a fost astfel conceputa incat sunt situatii in care bancile interpreteaza in stil propriu aceasta declaratie pe proprie raspundere.
Daca unul dintre soti detine o proprietate anterioara casatoriei cu suprafata peste 50 mp o banca este posibil sa considere ca celalalt sot nu este eligibil ptr accesarea creditului PC.
Din acest motiv ar fi bine sa consultati direct bancile,
Banca la care intentionez sa contractez creditul a propus varianta cu prima casa, in conditiile pe care le-am explicat mai sus. Totusi mi-au recomandat sa consult un notar pentru confirmare. De la banca sunt dispusi sa imi ofere credit cu prima casa.
Nu notarul va considera eligibil ci banca si fondul de garantare.

Este posibil ca banca sa fie de acord cu acordarea creditului PC dar cel care accepta garantarea creditului este fondul de garantare si de acolo trebuie sa aveti o confirmare oficiala pentru eligibilitate.

FONDUL NAŢIONAL DE GARANTARE A CREDITELOR PENTRU IMM-URI

Adresa: Str. Iulian Ştefan, nr.38, Sector 1, Bucureşti
Telefoane: 021-310.18.74, 021-310.19.37
Fax: 021-310.18.57, 021-223.19.21

primacasa@fngcimm.ro
va multumesc pentru raspuns. Am trimis un email si astept cu nerabdare raspunsul lor.
Pana primiti un raspuns prin email incercati si cu un telefon la fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare titular credit "prima casa" intre cei doi co-proprietari miborion miborion Buna ziua, Am o situatie complicata si din experienta neplacuta avuta cu functionarii bancii, as dori putin ajutor in situatia urmatoare: Am cumparat prin ... (vezi toată discuția)
Codebitor in programul prima casa Eugenia-Gisela Eugenia-Gisela Buna ziua, Va rog frumos, daca se poate, sa-mi raspundeti si mie la o intrebare legata de programul prima casa: [b]daca sotul meu a solicitat si a primit ... (vezi toată discuția)
Declaratie credit prima casa Iryna_47462 Iryna_47462 Buna ziua! sunt in curs de derulare a unui credit prima casa si intampin probleme in legatura cu declaratia referitoare la proprietatea cu suprafata mai mica ... (vezi toată discuția)