avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala

In Codul muncii nu este specificat care este procedura pe care trebuie sa o urmeze angajatorul in cazul concedierii individuale pentru motive care nu tin de persoana salariatului, asa cum este prevazut in situatia concedierii colective.
Acest lucru inseamna ca salariatul este la mana angajatorului si nu are nici macar dreptul la consultare personala sau prin sindicat, asa cum prevede procedura in cazul concedierii colective?
In cazul concedierii individuale se urmareste numai Contractul colectiv?
Cel mai recent răspuns: alinedelea , utilizator 19:50, 22 Iunie 2015
"Art.65 din Codul muncii reglementează concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului, fără a institui discriminări de natură să încalce principiul egalităţii în faţa legii, consacrat constituţional prin dispoziţiile art.16 din Constituţie."
(Decizia nr.840 din 2 iunie 2009 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.65 din Legea nr.53/2003 - Codul muncii, publicată în Monitorul Oficial nr.524 din 30.07.2009)
Da am vazut-o si eu dar era vorba de alta speta nu de cea invocata mai sus de mine.P e speta aceea poate nu este neconstitutinala dar pe cea invocata de mine sigur este neconstitutinala.sa nu uitam ca mai sunt inca multe legi care nu respecta Legea Fundamentala, fiindca Parlamentul nu a avut interes sa schimbe legile dupa aderarea la UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea colectiva vs alesii din sindicat Ileana Costin Ileana Costin Referitor la concedierea colectiva : * Art.60 lit.g din Codul Muncii republicat, interzice concedierea salariatilor \"pe durata exercitarii unei [u]functii ... (vezi toată discuția)
Restructurare Luciana21 Luciana21 Va rog sa imi spuneti ce pasi ar trebui sa urmez in caz de restructurare a posturilor...ma refer fata de angajatii vizati si in special termenele pe care ... (vezi toată discuția)
Litigiul ;conflict de munca adamdelia adamdelia Buna ziua , Ma intereseaza si pe mine sa stiu daca este vreo diferenta intre Concedierea Colectiva si Planul de Reorganizare si Modificarea structurii ... (vezi toată discuția)