avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instalare sisteme de supraveghere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instalare sisteme de supraveghere

Buna ziua.
Am sa incerc sa fiu succint in prezentarea problemei mele, desi nu prea ma pot concentra.
In februarie 2006, am fost condamnat la 4 luni cu suspendare, pentru conducerea autovehicolului cu o imbibatie alcoolica in sange.......tot asa, si o perioada de incercare de 2 ani, perioada incheiata pe 22 iunie anul acesta.
Anul trecut am fost angajat in probe la o firma, pe postul de director tehnic, in vederea obtinerii unei autorizatii eliberate de ARTS, pentru instalarea de sisteme de alarmare. Am facut demersurile necesare, am achitat cursurile dar nu am urmat cursurile, deci nu am obtinut autorizatia. In aceasta perioada , in cadrul firmei, am instalat un sistem de alarma la o scoala generala, deci am incalcat prevederile Legii 333.Va intreb, condamnarea anterioara, cea de 4 luni imi poate agrava situatia in asa fel incat pentru infractiunea la Legea 333 sa imi ofere sansa sa fiu condamnat la o pedeapsa cu executare?
Va rog mult sa-mi raspundeti, daca vreti!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 10:13, 4 Iulie 2009
problema e urata si relativ simpla. Daca se ajunge la proces exista doua variante
1. Achitare (va recomand sa cautati un avocat bun)
2. Detentie
Va multumesc foarte mult la toti. Am sa incerc sa gasesc un avocat bun. Ceea ce insa am inteles ca ar fi avantajos, chiar foarte, ar fi sa reusessc sa ma dezvinovatesc pana in faza de tribunal, nu?
Si acum, abuzand un pic, din experienta dumneavoastra, cunoasteti un caz similar?
Ma refer la tipul acesta de infractiune, iar daca da, cum s-a solutionat?
Inca o data mii de multumiri.
Nu cunosc un caz de savarsire a acestei infractiuni dar chiar de-as sti nu e necesar si obligatoriu sa se rezolve identic – sunt multe variabile...

Ideea angajarii unui avocat trebuie luata in seama deoarece acesta va sti – dupa ce va asculta si se documenteaza cum sta treaba exact – ce sa ceara si... cum...

Cand ati instalat sistemul erati angajat – chiar si numai de proba; trebuie sa existe un contract de munca. Societatea respectiva are ca obiect de activitate (si) instalarea de sisteme pt alarmare si dv erati angajat acolo (nu erati chiar de capul dv, desi erati director tehnic).... Acesta ar fi un aspect... Avocatul angajat poate accentua si poate insista si asupra altor aspecte... si poate obtine – in cel mai rau caz! – o condamnare cu suspendare... Avocatul e cheia!
Bafta!
trope_doi a scris:

si poate obtine – in cel mai rau caz! – o condamnare cu suspendare... Avocatul e cheia!
Bafta!

:duh:
Cu suspendare cand e savarsita in termenul de incercare?????

NU e o fapta la care poti sa spui ca s-a savarsit din culpa....
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2009
dorians, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injurii si amenintari adrianionica adrianionica fostul meu prietenul meu a fost condamnat cu suspendare 3 cu 5 ani pentru talharie.acum ma tot ameninta cu bataia si vorbe urate.daca eu ma duc sa depun ... (vezi toată discuția)
Infractiuni privind circulatia pe drumuri publice chelugeorgiana chelugeorgiana Sotul meu a fost prins de 3 ori circuland fara permis si de fiecare data i s-a intocmit dosar penal. La primul a primit 8 luni inchisoare, la al doilea 1an si ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate revocare suspendare si pedeapsa la locul de munca Mihaela Nevoie Mihaela Nevoie Infractiune de furt calificat savarsita in perioada de incercare de 2 ani si 6 luni (anterior a fost condamnat la 6 luni inchisoare cu suspendarea executarii ... (vezi toată discuția)