avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Informatii actiune de contestare a deciziei de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Informatii actiune de contestare a deciziei de pensie

Buna ziua, sunt pensionata anticipat din decembrie 2013 urmand sa intru in drepturile depline in februarie 2016.
Am fost angajata unui institut de cercetari si proiectari, am trecuta in carnetul de munca grupa de munca si am adeverinta de acord global.
Casa de pensii nu mi-a luat in considerare nici una din aceste inscrisuri.
Am facut contestatie in termenul de 30 de zile la Ministerul Muncii, am facut revenire si inca nu am primit raspuns.
Trebuie sa astept raspunsul la contestatie si apoi sa ii dau in judecata, sau pot contesta in instanta decizia de pensionare si fara raspunsul la contestatie ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:23, 12 Iunie 2015
Nu trebuie să aşteptaţi hotărârea Comisiei Centrale de Contestaţii din cadrul CNPP. Dacă a trecut termenul de 45 de zile în care trebuia să vă răspundă, puteţi să vă adresaţi instanţei. De altfel, acest răspuns ajunge, de regulă, extrem de târziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere dosar pensie la limita de varsta cu reducerea limitei de varsta pentru munca in grupa ii rodidoina rodidoina Buna ziua, Sunt nascuta in 28.05.1956 si am stagiul de cotizare de 37 ani si 6 luni. Am lucrat 12 ani si 3luni in grupa II de munca, intr-un institut de ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei de pensionare padrian54 padrian54 In luna aprilie 2014 am depus la CJPteritoriala-cererea de pensionare. In luna Iulie 2014 am primit decizia de respingere a dosarului de pensionare de la CJP ... (vezi toată discuția)
Contestatie la decizie de pensie SimonescuC SimonescuC In termenul legal (30 de zile) de la comunicarea deciziei de pensie s-a depus si inregistrat pe 08.02.2013 la casa de pensii contestatie la aceasta decizie ... (vezi toată discuția)