avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executat silit Kruk
Discuție deschisă în Executare silită

Executat silit Kruk

Buna Ziua!Astazi tocmai am primit o instiintare in care mi se prezinta faptul ca am fost executat silit si ca mi s-a facut proprire pe salar pentru un credit din 2006.Creditul a fost facut in anul 2006 timp de 5 ani pentru o suma de 10.000 RON, nemaiputand plati creditul din anul 2009 din cauza ca am ramas fara un loc de munca.

Intrebarea mea este urmatoarea:

Daca creditul s-a prescris dupa 3 ani de la terminarea creditului (7.04.2011)pot invoca prescriptia pentru a se anula executarea silita?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:45, 12 Iunie 2015
In susul paginii scrie asa:Camera Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel XXX

Dosarul nu se afla la curtea de apel din circumscriptia respectiva??Nu ar trebui sa-l gasesc pe protal.just.ro???Intreb...
Nu.
Asa sunt arondati executorii, este o denumire "pe langa Curtea de Apel", insa dosarul dvs. nu a trecut de judecatorie, mai mult ca sigur.
Fa-ma sa inteleg, poate is mai greu de cap.

Un executor judecatoresc poate sa execute fara avizul unei instante??Sau executorul judecatoresc in sine este o instanta...
Reflection a scris:

Un executor judecatoresc poate sa execute fara avizul unei instante??

In anumite cazuri, pentru anumite titluri executorii (nu intram acum in amanunte), da, poate executorul sa execute "direct", insa in cazul lui matale, mai mult ca sigur ca anterior, creditorul (Kruk) a trecut pe la instanta de judecata si in baza unei hotarari judecatoresti s-a dus la executor, care va pune hotararea in executare (de aia i se spune executor), si revenind la ultima intrebare, nu, el nu este instanta, dar ...este arondat pe langa o instanta, adica isi desfasoara activitatea intr-o zona de competenta teritoriala. Intelegeti?
Se pare ca ai avut dreptate in legatura cu cei de la kurk, tocmai am gasit ca in martie acest executor judecatoresc a primit aviz favorabil.

Intrebarea mea este...daca voi putea invoca prescriptia executarii, ma voi lungi mult prin tribunale???

Alte discuții în legătură

Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)
Executare silit andreia2011 andreia2011 Buna ziua tuturor!vreau sa ma ajutati intr-o problema!am i=un credit la o banca facut 02.2009,am platit ratele pana in ianuarie 2012(nu mai gasesc ... (vezi toată discuția)
Poprire prin executor de la kruk. edward_zone edward_zone Buna ziua, Am primit un plic de la executor care instituie poprire la ordinal Kruk la un card de credit de la Garanti din 2009 care nu a mai fost platit din ... (vezi toată discuția)