avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transferul in administratia publica locala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transferul in administratia publica locala

Buna ziua.
Oricit am cautat eu in L. 188/1999, sau pe site-ul anfp nu am gasit trimiteri care sa-mi arate ca se practica transferul asta: de secretar UAT.
Chiar nici un primar nu scoate un astfel de post pentru transfer la cerere? De ce prefera complicatiile unui concurs de recrutare, organizat de ANFP, cind transferul e o treaba mult mai simpla? Daca un secretar/secretara se casatoreste miine in alt judet si vrea sa se mute nu are nici o platforma (cum ar fi cea a anfp - unde gasesti recrutari/promovari/testari dar nu transferuri; cum ar fi cea a posturi.gov.ro - unde iar nu gasesti asa ceva...) pe care sa caute un transfer?
Care din cei in bransa are vreo sugestie cum se face? Un afara de-a lua tara la pas...
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2015
alinpopescu1804, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinpopescu1804 , utilizator 14:34, 19 Iunie 2015
Poate ca din posturile care se scot la concurs de ANFP, sunt care nu se ocupa si puteti lua legatura cu primarii din localitatile respective pentru a solicita transformarea/solicitare de ocupare a postului prin transfer. Probabil ca unii primari chiar s-ar bucura. Ar trebui sa intrebati la ANFP, ei sigur ar stii cum sa va rezolvati problema. Ori aveti posibilitatea bineinteles sa va inscrieti din nou la concurs. E greu sa dati din nou examenul la ANFP dar poate cu putin noroc veti izbuti din nou. Succes!
Din pacate nu este asa. Este un sistem tip CASTA: complet inchis. Daca suni la o primarie/un primar esti trimis la plimbare mai direct, sau mai diplomatic (dupa cartea si stilul fiecaruia). Iar daca scrii la anfp ti se dau raspunsuri cu copy-paste din tot felul de legi. Chiar daca tu ii intrebi, oficial, ca petitionar, conform OG 27/2002, spre exemplu, ce ai de facut cind un candidat la un concurs pe o functie de conducere la primaria unde esti secretar, ia concursul in 01.012.2015, este numit in 20.12.2015 si nu are master. Omul te intreaba pe tine, angajator, ce se intimpla cu el peste cinci zile, din 01.01.2016, conform derogarii din 284/2010. ANFP-ul va lua textul de la art.31 al 1 si ti-l va pune in pagina cu ghilimele. Si respect, de la presedinte, la final.
Nu afli nimic de la nimeni, oficial.
Oricum, multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer in 2012 de pe un post de contractual pe un post de functionar public eagle_free eagle_free Buna ziua. Am si eu o intrebare. Exista posibilitatea in prezent sa se face transferul unei persoane de pe un post de contractual cu studii medii pe un alt ... (vezi toată discuția)
Secretar comuna cosminic cosminic in cazul in care la concursul ptr ocuparea functiei de secretar cumuna niciun cuncurent nu a fost admis cand se va mai scoate postul la concurs si de catre ... (vezi toată discuția)
Concurs pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela La primaria de comuna unde lucrez postul de secretar este vacant.Care sunt ultimele prevederi legale privind ocuparea postului vacant de secretar comuna? ... (vezi toată discuția)