La un etaj superior, coloana de scurgere de la bucatarie a fost defectata si o inundatie s-a produs pina la parter in locuinte. Pentru a repara s-a taiat tavanul la un apartament detinut de un membru al comitetului.
Comitetul de bloc a aprobat ca noi toti sa platim reparatiile. Este corect? Nu se cunoaste apartamentul de la care s-a produs defectiunea, pentru asta ar fi trebuit inspectate toate si nu avea nimeni chef, presupun.
Va multumesc pentru un raspuns.
Multumesc tuturor pentru contributia la acest subiect.
Nu am reusit sa vorbesc ieri cu administratora ca sa capat detalii, imediat ce la am, voi reveni.
Consider ca discutia asta e foarte utila pentru ca oricind poate pati oricare dintre noi ceva de acest gen si atunci e bine sa cunoastem bine contextul legal si la ce putem avea acces. Am vecini care au platit in buzunar intr-o situatia asemanatoare.
Din cate am inteles, cineva de la un etaj superior a introdus pe scurgerea de la bucataria proprie un obiect de metal si de aici toata povestea. Membrul comitetului nu a dorit sa salveze blocul ci a fost nevoit sa taie tavanul ca sa nu-i mai curga apa in casa. Mai mult nu stiu. Revin.
Am revenit. Pe scurgerea de la bucatarie (administratora zice ca e parte comuna) s-a produs o defectiune care a dus la inundatie in apartamentul domnului membru de comitet. Un bloc intreg plateste acea reparatie pentru ca, vezi doamne, e pe parti comune. Cine garanteaza asta, ca noi nu am vazut niciunul ce s-a intamplat acolo? Poate spune ca e pe partea comuna doar ca sa-si acopere cheltuielile de reparatie a tavanului.
Pai si de ce nu va duceti la dl membru al comitetului sa-l rugati sa va lase sa vedeti ce reparatie s-a executat. Credeti ca noi, de-aici, de pe forum, avem ochi de ciclop?
Nu cred sa existe blocuri unde se strica ceva la partile comune si sa se faca o comisie din locatari care sa fie martori la lucrari.
V-ati ales un comitet, aveti un administrator care se ocupa de aceste lucruri.
Daca aveti indoieli asupra corectitudinii acestora actionati pe plan local, ca aici, pe forum, solutiile sunt teoretice.
In cazul in care pentru repararea coloanei de scurgere (aceasta fiind parte comuna) a fost nevoie de spargerea peretelui, tavan, etc., conform Art.17 al.1 lit.ş din norme, zona in care s-a efectuat reparaţia va fi readusa la starea initiala prin contributia asociatiei.
Trebuie verificat.
Doamna administrator spune ca tot ce e pe parte orizontala intra in sarcina proprietarilor reparatiile si tot ce e pe parte verticala intra in sarcina asociatiei plata reparatiilor. Aceasta lucrare intra in categoria verticala. :D
E prima data cind aud o astfel de definitie. Au fost nenumarate inundatii in bloc si au platit oamenii nu asociatia. Este prima data cand platim toti asa ceva.
Da, a fost nevoie de taierea tavanului din cate am inteles.
Inundatie apartamente
nana234
am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)