avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala pentru lovire si alte ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala pentru lovire si alte violente-procedura de solutionare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine, este prima data cand fac si cand mi se intampla asta. IN 12.06 am fost urmarit cu masina si lovit cu pumnul in zona ochiului cand am parcat masina de un individ necunoscut. Imediat dupa ce a plecat, m.am dus la politie si am depus o plangere impotriva celul ce conducea masina respectiva, iar dupa cateva ore a fost gasit individul respectiv si chemat la sectie. Insa el a adus un martor care a dat o declaratie mincinoasa, adica a declarat ca a fost in masina cu individul si ca nu mi-a facut nimic, iar eu am 2 martori care au vazut masina si individul cand s-a dat jos si m-a lovit. Am fost in 15.06 sa iau certificat medico-legal si in 16 .06 mi-a fost eliberat cu 5-6 zile de ingrijire.

IIntrebarile mele sunt:
- am sanse sa castig daca martorul acela a declarat mincinos?
- care sunt pasii in astfel de situatie? adica trebuie sa il dau in judecata?
- cat dureaza pana cand primesc un raspuns?
- vreau o despagubire materiala pentru ca am dat foarte multi bani pe analize medicale si cheltuieli, trebuia sa mentionez asta in prima plangere pe care am facut-o?
Va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac. Chiar sunt foarte dezamagit de tot circul asta si nu vreau sa iert acel individ.

Multumesc
Circiumaru_Valentin a scris:
Cat despre acordul de mediere, nu sunt de acord. Prefer sa astept mai mult dupa o despagubire decat sa iert infractorii, ...

Exista si varianta ca instanta sa ii aplice amenda (practic sa nu faca ichisoare) si sa va accepte o despagubire mai mica decat cea solicitata de dvs. De asta am zis ca Acordul de mediere, poate fi o solutie. Dorinta de razbunare si razbunarea este dulce, insa nu intotdeauna isi atinge scopul. Daca suspectul, nu are antecedente, este foarte posibil sa scape cu o sanctiune mica. Mai ganditi-va, luati legatura cu un jurist, cu un mediator, etc, sa va explice cum stau treburile si pana unde se poate merge, alegeti solutia cea mai buna pentru dvs.!
Pai nu ma incalzeste in mod special sa faca inchisoare, ca are o fetita mica, vazandu-i profilul pe facebook, dar vreau sa plateasca o amenda ( nu stiu cat este minumum) si despagubirea, cat vrea instanta. Dar pot primi un raspuns cu toate astea dupa ce procurorul da sentinta? sau trebuie sa astept pana cand ne judecam?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2015
Circiumaru_Valentin, utilizator
Procurorul nu da sentinta, el constata fapta, stabileste raspunderea penala, intocmeste rechizitoriul si trimite in judecata, cu propunerile ce se impun (sanctiuni, despagubiri, etc). Dvs. va puteti formula pretentiile civile in timpul cercetarii penale sau in prima etapa la judecatorie, mai departe, sanctiunile, pedeapsa principala si eventual complementara, obligatiile civile care revin infractorului le stabileste in mod definitiv instanta prin hotarare judecatoreasca. Dvs. trebuie sa fiti pregatit pentru cand veti fi chemat la audieri, in sensul probarii celor sustinute si reclamate.

P.S.
Circiumaru_Valentin a scris:
... pana cand ne judecam?

In plus, nu va judecati dvs. ca persoana (desi asa pare), ci statul (prin procuror) il trage la raspundere pe infractor, caci in cazul actiunilor penale statul este subiectul lezat si el trebuie sa asigure climatul general de siguranta al cetatenilor, bla, bla, bla ...dvs. doar ati depus plangere, mai departe statul este cel care va lua masuri de pedepsire a celui vinovat.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2015
trandafir2, moderator
OK. M.am lamurit. La cum stiu ca functioneaza justitia si la cat de repede sunt rezolvate dosarele, o sa astept mult si bine. O sa ma gandesc bine la ce am de facut. Multumesc foarte mult de ajutor. Apreciez gestul dumneavoastra!
Buna ziua,

Am primit o ordonanta prin posta chiar azi si din cate am vazut au dispus neinceperea urmarii penale a faptasului. As vrea sa stiu daca pot ataca aceasta ordonanta si cum ?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Termen pentru atacarea actelor procurorului wap54 wap54 Dupa noul cod penal la cat timp de la primirea unei ordonante de NUP la o sesizare poti depune contestatie la prim-procuror? Dupa prim - procuror unde mai poti ... (vezi toată discuția)
Ordonanta clasare costel58 costel58 In urma comunicarii unei ordonante prin care s-a dispus clasarea unui dosar penal , am depus o plangere catre prim-procurorul Parchetului impotriva acestei ... (vezi toată discuția)
Plangere împotriva ordonanței de renunțare la urmărirea penală Laelia Laelia Am formulat o plângere împotriva Ordonanței de renunțare la urmărea penală în temeiul art 339 (4) Cpp. iar soluția prim-procurorului a fost de ... (vezi toată discuția)