avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta grupa II de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta grupa II de munca

Buna ziua,

Un prieten de familie, a lucrat intre 1975 - 2007 la o intreprindere care s-a desfiintat. Toate datele fabricii au fost preluate de o arhiva (un srl) din alt oras. Persoana mentionata vrea sa obtina o adeverinta cu grupa a II-a de munca spre a-i servi la pensionare. In acest sens, a contactat firma de arhivare, care i-a cerut foarte multe detalii, pe langa copie carte de munca si buletin.

De unde poate sa obtina toate informatiile legate de stagiile de cotizare la asigurarile sociale: spor de vechime, alte sporuri, venituri brute, salarii tarifare (in afara carnetului de munca) pentru a le trimite firmei de arhivare in scopul obtinerii adeverintei pt grupa II de munca? De la ce institutie/institutii publica/publice?
Mentionez ca Agentia de somaj i-a dat o adeverinta cu perioada cand a obtinut somaj si i-ar trebui cotizatiile stagiilor de plata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 17 Iunie 2015
Daca arhiva a fost preluata de acea societate, atunci nu are sens sa dati aceste amanunte, ci doar perioada uin care ati lucrat.

Despre ce societate este vorba?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este vorba de UBERUM SRL Braila. Aceasta societate i-a trimis urmatoarea adeverinta spre a fi completata de el si retrimisa:

Domnule Director,


Subsemnatul(a)……………………………………………………….. domiciliat(a) in loc. ………………………. , str……………………. , nr …… bl…… sc… ap…….., judetul……………….., telefon………………….., fiul(fiica) lui ……………, si a …………………, nascut(a) la data de ………………………. in localitatea …………………….., cod numeric personal………………………….……………………………….., fost(a) salariat(a) la S.C………………………………..…………………….., pe post de …………………., la sectia ( atelierul,sector,ferma) ………………... va rog sa aprobati prezenta cerere prin care solicit eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte ………………………………..pentru perioada ………………………...
Pentru persoanele de sex feminin se va face mentiunea daca in perioada solicitata acestea au figurat cu numele anterior casatoriei sau un alt nume.
……………………………………………………………………………..
Atasez la prezenta :
- copia carnetului de munca pentru perioada lucrata(unde este cazul) .
- copia actului de identitate .
Precizari privind modul de solutionare a cererilor de catre S.C.UBERUM S.R.L. aduse la cunostinta solicitantului :
Numai in momentul in care veti face dovada platii serviciilor noastre vom proceda la cercetarea documentelor , intocmirea si transmiterea certificatului cu drepturi de personal catre dumneavoastra.
Termenul minim de solutionare a cererilor este de 45 de zile de la plata serviciilor ce urmeaza a fi prestate de societatea noastra , comunicate dumneavoastra ulterior primirii si inregistrarii cererii .
Termenul maxim de solutionare a cererii poate fi un an de la primirea acesteia in cazul arhivelor care sunt in curs de prelucrare.
In cazul in care , in urma cercetarii documentelor detinute nu veti fi identificat/identificata in perioada mentionata in cererea dumneavoastra in documentele cu valoare practica ( state de plata , dosare personale ) , suma achitata pentru serviciile efectuate de angajatii S.C.UBERUM S.R.L. nu se restituie.
Totodata , in cazul in care in statele de plata nu sunt identificate sporurile mentionate in cererea dumneavoastra , suma achitata pentru serviciile efectuate de angajatii S.C.UBERUM S.R.L. nu se restituie.

Data: Semnatura solicitantului ,

I-au cerut, probabil, informații suplimentare despre funcția/ funcțiile pe care a fost încadrat și despre punctele de lucru (secții/ateliere/ servicii/ compartimente, etc.).
Cât v-au spus că vă costă eliberarea unei adeverințe?
Depuenti o sesizare la ITM privind refuzul acelei societati de a va elibera adeverinat respectiva.

Termenul este de maxim15 zile de la data inregistrarii solicitarii dvs, conform HG 500/2011, art.8 alin.3 lit.b.
Nu i-au spus exact, dar au mentionat ca va fi contracost.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2015
Anomissimona, utilizator

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime in munca Adi20000 Adi20000 buna ziua, am mare nevoie de adeverinte de vechime in munca pentru anii lucrati. firmele nu mai exista in prezent. itm-ul nu are in sistem nimic. contract ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru dosar pensionare rdavid rdavid Buna ziua, Cum sau de la ce institutie pot obtine o adeverinta care sa confirme faptul ca am fost angajat cu carte de munca la o unitate (Cooperativa ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca , buna ziua , prietenul meu a lucrat in peroada anilor 1978-1991 ... dannymoga dannymoga Buna ziua , prietenul meu a lucrat in peroada anilor 1978-1991 la Intreprinderea de utilaj greu constructii presurtat IUGC , incearca sa recupereze cartea de ... (vezi toată discuția)